Årets grønne kokker 2009 i aksjon

Norges Cup for kokk- og servitørlærlinger i helga

Fredag 20. og lørdag 21. februar 2009 arrangeres Norges Cup for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger. Ungdommer fra hele landet deltar i konkurransen. Til årets Norges Cup er der påmeldt 20 kokkelag og 11 servitørlag. De påmeldte lagene har allerede vært gjennom regionale uttakskonkurranser arrangert av de lokale laugene rundt om i landet.

Publisert

Årets konkurransearena i Stavanger er på Jåttå Videregående skole.

Her vil det bli avholdt semifinaler fredag 20. februar og finale lørdag 21. februar Vinnerne av Norges Cup blir kvalifisert til å delta i Nordisk Mesterskap for lærlinger.

Renaa, Larsen og Svae i dommerpanelet

Norges Cup benytter høyt kvalifiserte dommere, med nasjonalt og internasjonalt renommé.

I årets dommerpanel for kokkelærlingene sitter blant andre Sven Erik Renaa og Espen V. Larsen som tok OL gull med Det Norske Kokkelandslaget i 2008 og Geir Magnus Svae som vant Årets Grønne Kokk under Smak09.

Semifinale og finale

Oppgavene tilfredsstiller kravene til den nasjonale fagopplæringene og består av en klassisk oppgave i semifinalen og en friere oppgave i finalen. I år er det hoveddommer Siv Støfringstøl som har ledet dette arbeidet.

Hun er ansatt i Stiftelsen Norsk Matkultur og er godkjent dommer på nasjonalt og nordisk nivå. Hoveddommer for servitørlærlinegen er Ann Mari Wang-Johannessen, daglig leder på Oslo Militære Samfunds Selskapslokaler, og medlem i Norsk Vinkelnerforening.

Prestisje

Norges Cup er et prestisjepreget motiveringsmoment for kokk- og servitørlærlinger. Arrangementet er med på å bevisstgjøre og kvalitetssikre fagopplæringen og gjenspeile de tidsmessige og kvalitative kravene som blir stilt til fagopplæringen i dag, heter det i en pressemelding fra Norges Kokkemestres Landsforening.

Bak Norges Cup står Kokkenes Mesterlaug Rogaland, i regi av Norges Kokkemesteres Landsforening.

Powered by Labrador CMS