Lisboa nett
Lisboa nett

Ny reisetrend - nanoferie

Ferier som varer kun èn natt, også kalt nanoferie, er en ny reisetrend viser tall fra Hotels.com. - Dette er et resultat av at folk prøver å skjære ned på kostnadene uten å kutte bort ferien, mener hotellsiden. Og folk reiser som langt som til Abu Dhabi for en ennatts ferie. Men det er Lisboa i Portugal som øker mest. Men andre i bransjen er ikke enig.

Publisert

Populariteten av reisende som overnattet kun èn natt har skutt i været det siste året.

Tallet over reisende som booker nanoferier har totalt økt med hele 29 % det siste året, og noen reiser så langt som til Moskva og Abu Dhabi.

Dette kommer frem av en analyse Hotels.com har gjort av nordmenns reisevaner i januar mot samme periode i fjor.

Lisboa utmerker seg spesielt

Noen byer markerer seg spesielt. For eksempel har tilreisende nordmenn på kortferie til Lisboa økt med hele 412 prosent, etterfulgt av Edinburgh som har økt med 179 prosent. Trenden er lik over hele Europa, og i England er det for eksempel Firenze som har hatt størst merkbar økning med hele 532 prosent, mens interessen til den engelske badebyen Brighton har økt med 140 prosent, Marrakech med 80 prosent.

Ser ferie som en rett, ikke som luksus

- Folk ser på ferie som en rett, ikke som luksus, og til tross for de økonomisk usikre tidene innretter de reisende seg etter dette og tar heller kortere ferier. Man kan oppleve mye, og få en fin avveksling fra hverdagen selv om man bare er bortreist én natt. sier Alison Couper, informasjonsdirektør i Hotels.com.

Lisboa øker mest blant nordmenn Størst økning i bestilte nanoferier blant nordmenn:1. Lisboa 412 %2. Edinburg 179 %3. Milano 128 %4. Madrid 81 %5. Venezia 53 %6. Helsinki 32 %7. Paris 25 %8. Stockholm 25 %9. Tromsø 15 % 10. Bergen 7 %

(Kilde: Hotels.com)

Annen tendens, mener reisebyråsjef

Men resten av bransjen er ikke enig med hotels.com.

- Våre selgere melder om en helt annen tendens, nemlig at folk heller prøver å få med seg en ekstra natt gratis når de er på weekend-ferie, sier administrerende direktør Per Arne Villadsen i Berg-Hansen til vgnett.no

Powered by Labrador CMS