Trysilfjellet - skihytta
Trysilfjellet - skihytta

Trysil mest populært på nett

Trysil er det norske reisemålet med flest søk på finn.no så langt i år, etterfulgt av Stavanger, Geilo og Hemsedal. - Nordmenn er mest opptatte av slalåm og spa, sier Aleksander Rosinski, administrerende direktør i Finn reise.

Publisert

Reisemålene med mest søk på finn.no hittil i 2009:

1) Trysil

2) Stavanger

3) Geilo

4) Hemsedal

5) Hovden

6) Kristiansand

Svalbard mest pop i fjor

Trysil, Geilo og Hemsedal kom høyt opp også i fjor, men da toppet Svalbard listen. Hunderfossen og Bergen var også mer populære i samme periode i 2008.

- Trysil er et kjent og relativt rimelig feriested, noe som forklarer hvorfor det er så populært. Grunnen til at Svalbard var på topp i fjor, kan henge sammen med den dårlige vinteren vi hadde i 2008, sier Rolf Forsdahl, direktør for reiseliv i HSH.

Vil ha slalåm og spa

Aleksander Rosinski, administrerende direktør i Finn reise, forteller at de som søker etter Norgesferie i 2009, er mest opptatte av å finne familievennlige steder med slalåmbakker og spa. Alt dette kommer foran gode langrennsforhold.

- Men i januar toppet "norsk kulturarv" listen over mest søkte ord i kategorien Opplev Norge. Det var litt overraskende, sier han.

Satser på Norgessøk

Opplev Norge er et av satsingsområdene på Finn reise. Målet er å gi en oversiktlig presentasjon av overnattingssteder, aktiviteter, severdigheter og mat- og vinopplevelser over hele landet. Fjellridning, havfiske og grottevandring er noen eksempler.

- Hvis du er sent ute med å bestille vinterferie, kan det være lurt å se hva som finnes her. Vi tror dette blir et populært område på Finn fremover. På grunn av finanskrisen, har mange dårligere råd, og velger kanskje bort utenlandsferien til fordel for Norgesferie, sier Rosinski.

Kilde: Finn reise

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS