Skaslien Gjestgiveri nye rom

Oppgradert konferansested med prisbelønnet kjøkken

Skaslien Gjestgiveri på Kirkenær står nå ferdig renovert og utbygd. Det tradisjonsrike spise- og overnattingsstedet i Hedmark. Stedet, som er blitt kåret til Beste spisested langs veien og som også var i finalen i Ganefart 2008, har nå 40 gjesterom med til sammen 75 senger. Og maten står fortsatt like sentralt.

Publisert

Et av de nye rommene på Skaslien Gjestgiveri. (Foto: Skaslien Gjestgiveri)

Restauranten har de siste årene vært lokomotivet på stedet, men etter at stedet nå er utbygd med nye og oppdaterte rom, kan stedet på indre Østlandet nå ta imot vesentlig større grupper og selskaper.

Foruten de 40 gjesterommene, der 24 av dem er splitter nye (16

Nina Bogerud Caspari.

dobbeltom, fire familierom, to juniorsuiter og to handicaprom), tilbyr stedet også 15 laftede campinghytter.

Litt lengre

- Vi har det siste drøye halvårer utvidet med lekre nye hotellrom og store gode konferansefasiliteter. Hos oss får du garantert den gode matopplevelsen og et personale som strekker seg "litt lengre", opplyser salgs- og markedssjef Nina Bogerud Caspari.

Les også: Ny salgs- og markedssjef på Skaslien

Kurs og konferanse

"

Nye konferansefasliteter på Skaslien Gjestgiveri. (Foto: Skaslien Gjestgiveri)

Etter oppussingen er det nå kurs-, konferanse og selskapslokaler for opptil 150 personer.

Kjøkkenet på Skaslien Gjestgiveri er prisbelønnet flere ganger. I 2008 var stedet regionvinner i Ganefart. (Foto: Skaslien Gjestgiveri)

Med beliggenhet bare en og en halv time fra Gardermoenb/Oslo-området håper de å trekke til seg flere større arrangementer.

Les også: Skaslien blir konferansehotell

Prisbelønnet kjøkken

Maten på Skaslien er kjent langt utenfor Hedmarks grenser.

I 2002 ble stedet kåret til Beste spisested langs veien i hele Norge, og i 2008 var Skaslien også regionvinner for Hedmark/Oppland i Ganefart.

Les også: Her er regionvinnerne i Ganefart 2008

Les også: Skaslien vant i Hedmark og Oppland

"

Restauranten på Skaslien Gjestgiveri. (Foto: Skaslien Gjestgiveri)

- Vi setter søkelyset på den gode matopplevelsen i trivelig restaurantmiljø, melder Bogerud Caspari.

Historikk

Skaslien Gjestgiveri. (Foto: Skaslien Gjestgiveri)

Skaslien Gjestgiveri ble startet da Kirsten Skaslien kjøpte et lite småbruk som tidligere lå under Grøset Herregård i Grue litt nord for Kongsvinger.

Hun begynte i det små med utleie av rom og servering av mat til handelsreisende og andre besøkende.

I 1952 kom sønnen Ollvar hjem fra hvalfangst, giftet seg med sin Åse og begge to kom etter hvert med i drift og utbygging av gjestgiveriet. Stedet ble kraftig utviklet under Åse og Ollvars ledelse.

Tredje generasjon driver stedet

Morten (til venstre) og Ottar Skaslien sammen med Ottars kone Elin. (Foto: Odd H. Vanebo)

I 1983 kom tredje generasjon hjem for å overta driften, Ottar og Morten Skaslien. Begge var utdannet kokker, og driften ble lagt om noe.

Men de innså fort at det måtte til flere fagfolk. Maten ble satt i fokus, og driften ble rettet mot lokalbefolkningen og bedriftene i nærmiljøet.

Les mer om det nyoppussede gjestgiveriet på stedets hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS