Marche Rygge Vest nett1

DHL kåret Marché Rygge Vest til beste veikro

DHL-guiden har testet nærmere 80 veikroer over hele landet, der formålet er sunnere mat på norske landeveier. Etter omfattende testing, er Marché Rygge Vest kåret til Norges beste veikro.

Publisert

Mats Johansson nyter godbitene på Marche Rygge Vest. (Foto: Morten Holt)

- Vi er stolte av å presentere en guide som kan lede både yrkessjåfører og andre reisende til et sunnere kosthold. Vi legger stor vekt på å premiere de som er best i klassen, og Marché Rygge Vest er av DHL-guiden 2009 kåret til Norges beste veikro. Her er det enkelt å spise sunn mat som smaker fortreffelig. Akkurat slik en veikro skal være, sier kommunikasjonsdirektør i DHL Express, Gurli Ulverud i en pressemelding.

Smak, kvalitet og sunnhet

DHL-guiden er et samarbeid mellom DHL Express og Innovasjon Norge. Ernæringsstudenter fra Universitetet i Oslo har sammen med sjåfører i DHL Express gjennomført testene. Det er satt søkelys på smak, kvalitet og sunnhet. Herunder hvordan maten tilbredes og balansen mellom de ulike næringsstoffene.

Testerne har også lagt vekt på hva slags olje som brukes ved tilberedelsen og om det er olje eller fløte som er basisen i sausene. Veikroene har også fått ekstrapoeng hvis det er mulig å bytte ut usunn pommes frites med sunnere poteter eller salater, hvilke menyalternativer de har til barn- samt vurdering av veikroenes lokaler, parkeringsmuligheter og fasilitetene generelt.

Viktig for sjåfører

Marche Rygge Vest på Storebaug like sør for Moss. (Foto: Morten Holt)

- Våre sjåfører lever nærmest på landeveien og forskning viser at usunn mat kan gjøre sjåfører uopplagte, og dermed utgjør de en direkte trafikkrisiko. Dette gir oss en ekstra motivasjon til å bidra til flere sunne veikroer, sier Ulverud. Totalt er nærmere 80 veikroer over hele Norge testet. Testingen har foregått langs hovedfartsårene, E6 fra Strømstad til Trondheim, kyststrekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger, RV 7 og E16 fra Oslo til Bergen, samt utvalgte kroer i Nord-Norge.

Variabel standard

- Standarden på norske veikroer er variabel, og dessverre er det fortsatt mange steder som bare serverer dressingrike hamburgere, fete pølser og mengder pommes frites. Vi håper likevel at DHL-guiden kan være til inspirasjon for dem som ikke nådde helt opp i år, slik at de satser mer på grønt og sunne alternativer. Vi kommer tilbake og tester neste år, avslutter Ulverud.

Regionvinnerne

Her er oversikten over de forskjellige vinnerne i kåringen. Foruten hovedseieren, har Marché Norge tatt godt for seg. Både By The Way på Kløfta og Marché Lier ble regionvinnere:

Norges beste Veikro, og vinner på strekningen Oslo-Svinesund: Marché Rygge Vest Vinner strekningen Oslo-Hardanger-Bergen: Sofias Café, Geilo Vinner strekningen Oslo-Bergen via E16: Ringerike Gjestegård, Hønefoss Vinner strekningen Oslo-Ørje: Nye Spydeberg Pizza, Li Qua, Spydeberg Vinner strekningen Oslo-Trondheim: By The Way, Kløfta Vinner strekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger: Marché Bistro, Lier Vinner Troms fylke:Vollan Gjestestue, Nordkjosbotn

Slik er det rangert

DHL-guiden benytter sammen rangering som den velrenommerte Michelin-guiden. Det vil si at veikroene som blir omtalt får én, to eller tre stjerner. Tre stjerner Den perfekte veikro. Her er menyen bred, samtidig som sunnhet og gode råvarer står i fokus. Hyggelig personale og god hygiene. To stjerner Også her får du et meget sunt og bra måltid. Likevel er ikke kvaliteten like bra som i kategorien over. En stjerne Disse stedene er så absolutt verdt å stoppe på, og du får de fleste krav til et måltid oppfylt.Men her er det flere faktorer som trekker ned, og stedet når derfor ikke helt opp. Ingen stjerne DHL-guiden skal profilere sunnhet langs norske veier. Kroene som ikke får stjerne tilfredsstiller dessverre ikke våre strenge krav til matkvalitet og sunnhet.

Powered by Labrador CMS