Rica Sunnfjord Svanen Foto Karin Flølo nett

Første hotell i Sogn og Fjordane med Svanen

Rica Sunnfjord Hotel i Førde er det første hotellet i Sogn og Fjordane med Svanen. Overrekkelsen fant sted på hotellet, og ordfører Nils Gjerland kunne overrekke svanelisensen til hotelldirektør Odd Erik Gullaksen.

Publisert

Administrerende direktør Odd Erik Gullaksen og husøkonom på Rica Sunnfjord Hotel, Annette Fosse med beviset på at hotellet nå er svanemerket. (Foto: Karin Flølo)

- De ansatte har gjort en fantastisk jobb når det gjelder oppfinnsomhet og gjennomføringen av ulike miljøtiltak, sier Gullaksen.

Hotellet har en miljøambassadør per avdeling, og spesielt husøkonom Annette Fosse og vedlikeholdssjef Einar Myrhol har vært hotellets pådrivere innenfor miljø og dokumentert alle miljøtiltakene som er gjennomført.

Ny fløy på hotellet

Dagen før hotellet mottok sin svanelisens, åpnet en helt ny fløy ved hotellet. Her er all belysning med LED og sparepærer.

Det er installert bevegelsessensor for lys på alle baderom og hotellkorridorer og varmegjenvinning fra alle hotellrom, SPA og tekniske rom. - I tillegg er alt av engangsemballasje fjernet fra hotellets restauranter, og det sorteres avfall i ikke mindre enn 16 fraksjoner, opplyser Odd Erik Gullaksen.

16 hoteller

Rica Hotels jobber for tiden hardt med å svanemerke flere av sine hoteller.- Rica Sunnfjord Hotel er det andre av kjedens hoteller som mottok svanelisensen bare sist uke, sier miljø- og sikkerhetssjef i Rica Hotels, Lise Sunsby. Onsdag 3. juni mottok Rica Dyreparken Hotel også sin svanelisens, og Rica Hotels har nå totalt 16 hoteller med det offisielle miljømerket Svanen

Administrerende direktør Odd Erik Gullaksen og husøkonom på Rica Sunnfjord Hotel, Annette Fosse med beviset på at hotellet nå er svanemerket. (Foto: Karin Flølo)

Powered by Labrador CMS