Gunnar Kvamme4

Gunnar Kvamme fikk Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2009

Gunnar Kvamme har fått Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2009. Kvamme har vært kjøkkensjef ved Mat & Cafe, St. Olavs Hospital i Trondheim de siste 12 årene. Prisen, et reisestipend på 30 000 kroner, ble delt under Kokebokens dag på Åker gård på Hamar i slutten av forrige uke. Kvamme mottok tidligere i år også Matomsorgsprisen.

Publisert

Gunnar Kvamme, her etter at han mottok Matomsorgsprisen under Smak 09, har også fått Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris for 2009. (Foto: Morten Holt)

Gunnar Kvamme får prisen for arbeid med fokus på god mat til pasientene ved St. Olavs Hospital i Trondheim, samt ha søkelys kvalitet og institusjonsmat med god smak.

Leder av årets jury, Tove Diesen, fremhever Kvammes sterke engasjement for mat og helse, hans ukuelige entusiasme, pågangsmot og samarbeidsvilje i en tid med store omstillinger. Juryen legger også vekt på vinnerens bruk av økologiske råvarer og kvalitetsstyring, hans store innsats for å bevare sykehuset kjøkken som en del av sykehusets drift.

Dagens høydepunkt

Gunnar Kvammes sin filosofi er, god mat, nok mat og mat til rett tid. Kjøkkenet ved St. Olavs Hospital serverer 7500 måltider hver dag. Målet er at måltidene er dagens høydepunkt for pasienten. Pasienter som spiser riktig og nok mat til rett tid blir fortere friske. St. Olavs Hospital sin kjøkkensjef har uttalt at god mat er noe av den beste medisin som syke mennesker kan få.

Han er overbevist om at når det nye sykehuskjøkkenet ved St. Olavs Hospital åpner neste år, vil det bli helse Norges beste kjøkkenløsning med den aller beste maten for syke mennesker.

Økologisk og kortreist

Hver dag er Gunnar Kvamme og hans ansatte opptatt av å gi pasientene en best mulig totalopplevelse, av fristende dufter, smaker og synsinntrykk. Det skal lukte mat der det lages mat. Det satses bevist på økologisk og kortreiste råvarer.

Hver dag kan pasientene velge mellom en kjøttrett og en fiskerett. I tillegg er det daglig en lang rekke med spesialbestillinger på ulike dietter.

En makeløs prisvinner

- 3000 ulike oppskrifter ligger inne i sykehusets database. Vår oppgave er å skaffe alle den maten de liker og ønsker, sier kjøkkensjef Gunnar Kvamme.

- En makeløs prisvinner, uttalte Ingrid Espelid Hov selv om årets mottaker av prisen som bærer hennes navn.

Kjøkkensjefen mottok tidligere i år også Matomsorgsprisen for 2009. Bak Matomsorgsprisen står Kost- og ernæringsforbundet og Horeca.

Les også: Gunnar Kvamme - rørt vinner av Matomsorgsprisen

Ble etablert i 1994

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris ble etablert av Faglig Matråd i 1994. Matkulturprisen skal stimulere til et bevist sunt norsk kosthold basert på norske mattradisjoner.

Fra 2009 står Faglig Matråd og Kunnskapsparken Hedmark sammen om utdeling av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris og deles ut under arrangementet Kokebokens dag på Åker gård ved Hamar.

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS