Mack logo

Mack-avtale med Eiendomsspar

Ludwig Mack-konsernet har inngått avtale med Eiendomsspar AS som samarbeidspartner for utviklingen av bygningsmassen i Mack-kvartalet når Macks Ølbryggeri flytter ut av eksisterende lokaler i Tromsø sentrum.

Publisert

- Det er med stolthet vi kan presentere Eiendomsspar AS som samarbeidspartner for bygningsmassen i Tromsø sentrum, sier administrerende direktør Harald Bredrup i Macks Ølbryggeri.

- Et fabelaktig sted

Eiendomsspar har vært et klart førstevalg som partner både for å utvikle aksjonærverdier og skape et spennende prosjekt for byen. Eiendomsspar og administrerende direktør Christian Ringnes har lang erfaring i å utvikle spennende eiendomsprosjekter, spesielt eiendommer med et betydelig kulturelt tilsnitt i de områdene lokalene befinner seg. - Tromsø er en fantastisk by og Mack-eiendommen har en fabelaktig beliggenhet. Her er rom både for et spektakulært hotell, et livlig shoppingsenter og spennende kulturaktiviteter. Dette er et prosjekt vi virkelig gleder oss til å ta fatt på, sier administrerende direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar.

Avtalen

Mack-konsernet fisjonerer ut sin eiendomsmasse i Mack Kvartalet AS og Eiendomsspar kjøper med denne avtalen 50 prosent av dette selskapet. Ludwig Mack AS skal eie de øvrige 50 prosentene av aksjene. Avtalen verdsetter bygningsmassen i denne fasen av utviklingen til 155 millioner kroner.Avtalen legger til grunn at Macks Ølbryggeri AS leier dagens bygningsmasse minimum frem til 30. juni 2011 og maksimalt frem til 31. desember 2013.

Eiendomsspar

Eiendomsspar er et av Norges ledende eiendomsselskaper. Selskapet utvikler, eier og forvalter eiendommer med leieinntekter på kr 1,4 milliarder, herunder 50 hoteller i Nord-Europa. Eiendomsspar eier blant annet Grand Hotel, Ekebergrestauranten og Folketeatret (Mamma Mia) i Oslo. Selskapet er betryggende solid og har en likviditetsreserve på mer enn 1,5 milliarder kroner.

Fremtidsutsikter for kvartalet

- Denne avtalen er en milepæl i arbeidet med å skape langsiktig lønnsomhet i Mack gjennom utvikling av sentrumseiendommene i Tromsø og relokalisering av fabrikken, sier styreleder Henrik Andenes i Ludwig Mack AS. - Nå starter den spennende prosessen med å planlegge og utvikle denne unike eiendommen i nært samarbeid med Tromsø kommune, sier Christian Ringnes.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS