Ferie illustrajon Lofoten Festvågtind2

Nært og kjært topper ferieønskelisten

Nordmenn reiser på ferie tross finanskrisen, men flere velger å feriere i Norge og våre nærmeste naboland. Nye tall fra Novasol ferieboligformidling viser en økning av nordmenn som ønsker å feriere i Norge, Sverige og Danmark sammenlignet med i fjor. Det bør også restaurant- og overnattingsbransjen i Norge merke seg.

Publisert

Denne sommeren velger vi å feriere i Norge, Sverige og Danmark. Her fra en strand på vestkysten av Lofoten. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

- Vi har stor pågang etter ferieboliger og det er nært og kjent som gjelder i år. Mange nordmenn velger å investerer i bolig, mat og fritidssysler, så man er garantert å få den avkoplingen man trenger etter et slitsomt år, sier Grete Sexe, daglig leder i Novasol ferieboliger.

Nordmenn ferierer i Norge

Over halvparten av nordmenn ser Norge som det mest aktuelle feriemålet. - I år vil nok denne trenden forsterke seg, mens vi kan få mindre turister fra andre land fordi de også velger å feriere i hjemlandet, sier Sander Sværi, fagansvarlig for reiseliv ved Markedshøyskolen. Også fagsjef Bjørn Ketilsson i NHO Reise har fått indikasjoner på at de ferielystne vil velge å feriere i eget hjemland eller nabolandene i år.

Du kan finne idylliske strender i Norge også, selv om badetemperaturen ikke alltid er den samme som på sydligere breddegrader. Her fra Haukelandstranden i Lofoten. (Foto: Morten Holt)

8 av 10 vil anbefale Norge

- Vi ser at det generelt, i større grad, fokuseres på ferie i eget land, og i nærmarkedene. I år fokuserer folk mer på de nære ting, familie og opplevelser.

Fjell og fjord fascinerer også nordmenn. Her fra Festvågtind i Lofoten. (Foto: Morten Holt)

Fjell, fjorder og villmark er noen av de opplevelsene nordmenn er mest interessert i når de skal planlegge ferien. Veldig mange sier at Nord-Norge og Vestlandet er de stedene de er mest interessert i å oppleve. 8 av 10 sier de vil anbefale andre å feriere i Norge, sier Ingrid Nernæs, markedssjef for Norge i Innovasjon Norge.

Vi reiser mindre til utlandet

Nordmenn gjennomførte i alt 4,78 millioner overnattingsreiser i første kvartal 2009, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Dette er åtte prosent færre enn i første kvartal 2008. Antall utenlandsreiser falt med 19 prosent, antall feriereiser gikk tilsvarende ned med ni prosent sammenlignet med samme kvartal i 2008. En undersøkelse gjort av Opinion på oppdrag fra VIA Ferieverden viser at åtte av ti nordmenn skal på ferie i år, men at halvparten ennå ikke har bestilt reise.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS