Thomas Frafjord NM Cocktail 2009 nett

Norges beste cocktails

Thomas Frafjord fra Stavanger og Terese Storebø Østervold fra Bergen vant NM i Cocktail 2009 i kategoriene Klassisk og Flairing med sine selvkomponerte cocktails. Begge skal forsvare Norge i VM i Berlin, som arrangeres i perioden 6. til 12. august.

Publisert

Thomas Frafjord.

NM ble arrangert i regi av Norsk Bartenderforening på Grand Hotel i Oslo.

Thomas Frafjord vant kategorien Klassisk med cocktailen Frapple og Terese Storebø Østervold gikk av med seieren, som første norske kvinne, innen kategorien Flairing med cocktailen Chik with a kick.

Holmen Bar i Stavanger

Thomas Frafjord jobber til daglig på Holmen Bar i Stavanger og kaller sin drink for Frapple. ­ - Årsaken til at oppskriften vant frem tror jeg er renheten i smaksuttrykket, sier Thomas Frafjord. ­ Den har rett og slett en utrolig god og oppfriskende smak av eple. Utseendet hadde nok også stor betydning. Eplebiter gjør seg godt på et glass.

Terese Storebø Østervold.

Contra Bar i Bergen

Flairing er utøvelsen av mesterstykker som for eksempel flaskekasting i baren mens man blander og mixer cocktails til takten av musikk.

Terese Storebø Østervolds oppskrift på cocktailen Chik with a kick utgjorde 40 prosent av vurderingen og er derfor også kvalitetsstemplet fra høyeste hold.

­- Cocktailen har en spennende sammensetning av ingredienser. Kombinasjonen jordbær og chili er uslåelig, sier vinneren med en fagpersons overbevisning i stemmen. Til daglig arbeider hun på Contra Bar i Bergen.

Oppskriftene på vinnercocktailene

Frapple.

Frapple (Thomas Frafjord)

2cl Bacardi Apple

3cl Sour Apple

8cl eplejuice

2cl ferskpresset lime

Litt Blue Curacao

Litt Frote/pisket eggehvite

Noen tynne epleskiver

Isbiter

Fremgangsmåte:

1) Bland innholdet i en shaker og rist sammen med isbitene.

2) Sil det avkjølte innholdet forsiktig ned i et cocktailglass.

3) Pynt med epleskiver og server.

Chik with a Kick (Terese Storebø Østervold)

4cl Bacardi Superior

2cl Chambord

3cl sitronjuice

2cl Monin Vanilje Gomme/ alternativt vaniljesukkerlake

2 jordbær

1/2 chili til innholdet (fjern frøene)

1 chili til pynt (fjern frøene)

Isbiter

Fremgangsmåte:

1) Muddle sammen chili, jordbær og vanilje sukkerlaken. Ingrediensene må blandes veldig godt sammen. Har du ingen mudler, så bruk et kjøkkenredskap som kan presse ingrediensene sammen til en mos.

2) Tilsett Bacardi, Chambord og sitron juice.

3) Rist innholdet sammen i en shaker med isbiter og sil over i et avkjølt glass. Det gjør ingenting om noe av fruktkjøttet er igjen i drinken.

4) Pynt cocktailen ved å tre en hel chili over kanten av glasset og server.

Powered by Labrador CMS