Espen Smith nett

Øl & Mat 09 i Oslo i 17. til 21. juni

Norges første arrangement om øl og mat sammen arrangeres i Sofienbergparken i Oslo fra 17. til 21. juni. Det ventes 20 000 gjester, og Øl & Mat 09, som er arrangementets navn, tilbyr rundt 250 ulike øl, mat og underholdning.

Publisert

Øl og mat i Sofienbergparken 17. til 21. juni. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

"Mye av tanken bak arrangementet er å få folk til oppdage at øl er godt alternativ til vin - og da gjelder det å smake på det rike sortimentet som finnes av spesialøl. Det skrives svært lite om positivt om øl i norsk presse, og det ønsker gründerne og arrangørene å gjøre noe med", heter det i en melding fra arrangøren.

Espen Smith, ølekspert, kåsør og foredragsholder om øl, og prosjektleder Geir Oterhals, som er en erfaren festivalarrangør, vil skape et arrangement om øl og mat som egner seg til øl.- De siste 15 til 20 årene har vi gått fra ti til 150 nye øl i Norge. Vi ønsker å få de nye norske bryggeriene og hjemmebryggingen på bordet og understreke at mat hører sammen med øl, sier arrangementssjef Smith.

Øl til krydret mat

Det vil bli hovedvekt på det nordiske kjøkkenet, men det vil også bli servert asiatisk, karibisk og amerikansk barbecue.

Poenget er at mye mat gjør seg bedre sammen med øl enn med vin. Det finnes øl som passer til ulike typer mat, på samme måte som vin. Øl kan gå til alt fra ost til desserter - det handler bare om å ha kunnskap om hva slags øl du skal velge.

Arrangementssjef for Øl og Mat 09 i Oslo, Espen Smith (Foto: Bjørn Værness)

- Det er mye mat som slett ikke egner seg sammen med vin, og det gjelder særlig den krydrede. Koriander går for eksempel svært dårlig sammen med vin, og det utelukker mye av den asiatiske maten. Det er en grunn til at øl er den eneste alkoholholdige drikken som drikkes til maten i Asia, og god vin er svært vanskelig å få tak i der, sier arrangementssjef Espen Smith.

Ølympisk mesterskap

Øl & Mat 09 vil by på kurs og foredrag om mat og øl. De mest vågale får sjansen til å være med i Ølympisk mesterskap for hobbykokker. Det blir også mange musikalske innslag på festivalen, og for å skape en riktig god pubatmosfære, blir det arrangert NM for coverband og trubadurer. Bandene blir vurdert ut fra repertoar, opptreden, evne til å skape stemning og det helhetlige inntrykket. Premien er på 35 000 til beste coverband og 15 000 til beste trubadur. - Det finnes hundrevis av dyktige musikere som spiller i coverband, og de får aldri et klapp på skulderen. Vi vil at de skal få litt heder og ære, og øl og musikk går veldig hånd i hånd, sier Smith.

Du finner mer informasjon om arrangementets på festivalens hjemmeside her

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS