Tarje Hellebust Radisson Plaza4

Plaza vil bli størst i Norden igjen

Norges største hotell vil bli enda større. Radisson Blu Plaza Hotel har i dag 673 rom, men hvis alt går etter planen, kan Plaza bli det første hotellet i Norden med over 1000 rom. Planen er nemlig å bygge ut speilglassblokken med 17 500 nye kvadratmeter, noe som skal gi plass til 1009 rom og hele 2131 sengeplasser.

Publisert

Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo og administrerende direktør Tarje Hellebust vil igjen erobre tronen og ha Nordens største hotell. Det foreligger planer om totalt 336 nye rom, noe som vil gi 1009 rom på hotellet. (Foto: Morten Holt)

– Det er behov for å øke hotellkapasiteten i Oslo. Det vil gjøre byen mer konkurransedyktig sammenlignet med andre storbyer i Nord-Europa, sier administrerende direktør på Oslo Plaza, Tarje Hellebust.

Vil bli størst igjen

Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo kan få over 2000 sengeplasser. (Foto: Morten Holt)

Radisson Blu Plaza Hotel er i dag Norges største med 673 rom fordelt over 37 etasjer, og er 117 meter høyt.

Plaza er Norges nest høyeste bygg. Bare Tryvannstårnet med sine 118 meter er høyere.

Planen nå er ikke å bygge høyere, men å utvide hotellet med en tredjedel i nordøstlig retning – og samtidig gi rom for 336 nye rom. Det vil gi en økning i antall sengeplasser fra nåværende 1350 til 2131 (113 rom med sofaoppredning).

Plaza var i lang tid Nordens største hotell, men ble ”forbigått” i 2006 da Gothia Towers i Göteborg overtok tronen (704 rom).

Les også: Gjest nummer 4 000 000 sjekket inn på Plaza

Unik beliggenhet

Tarje Hellebust mener at en utbygging ikke bare er viktig for hotellet, men også for Oslo som destinasjon.

"

Fra Polar Suiten på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo. (Foto: Morten Holt)

– Det er rasjonelt å bygge ut et eksisterende hotell, som allerede har infrastrukturen på plass. Vår beliggenhet er unik, med svært kort avstand til alt i Oslo, sier Hellebust.

Et ”nytt” hotellområde

I tillegg til utvidelse av den karakteristiske speilglassblokken, ønsker

Radisson Blu Plaza Hotel er et kjent motiv i bybildet i Oslo. (Foto: Morten Holt)

Hellebust og resten av hotelledelsen på Plaza vil også å bygge et ”lokk” over ankomstområdet og taxiholdeplassen mellom hotellet og Oslo Spektrum.

Planen er også å utvide den store konferansesalen Sonja Henia-salen, som nylig sto ferdig renovert, resepsjonsområdet og frokostsalen.

Les også: Sonja Henie-salen på Oslo Plaza ferdig renovert

Les også: Frokostrestauranten på plaza ferdig renovert

Les også: Plaza valgte Figgjo

Ligger på vent

Aftenposten skriver at hotelledelsen på Plaza sendte inn et planinitiativ til Oslo kommune for ett år siden, men saken har ligget på vent i Plan- og bygningsetaten (PBE) i påvente av en helhetlig plan for området rundt Oslo Sentralbanestasjon.

Les mer om Radisson Blu Plaza Hotel og et intervju med Tarje Hellebust i neste utgave av Horeca (nummer 7 2009)

Bli abonnent på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS