Thon Hotel Gildevangen1

Thon Hotel Gildevangen er renovert

Thon Hotel Gildevangen er renovert i forbindelse med 100-årsjubileet for hotellet. Thon Hotel Gildevangen er et forretningshotell i Trondheim sentrum med 165 rom. Hotellet har fått 55 splitter nye hotellrom, ny frokostsal og utvidet resepsjon. Hotellet er dessuten miljøfyrtårn-sertifisert.

Publisert

Thon Hotel Gildevangen i Trondheim.

- Nå kan vi endelig vise frem vårt nye, gamle hotell og ønske gjester velkommen. Det har vært en travel oppussingsperiode som nå avsluttes med en jubileumsforestilling den 19. mars, av og med de ansatte for å markere at vi satser på minst 100 nye år, sier Morten Vines, hotelldirektør Thon Hotel Gildevangen.

- Moderne 100-åring

- Det er flott å kunne drive et moderne hotell i en 100 år gammel bygning.

Et av de nyoppussede rommene på Thon Hotel Gildevangen.

Jeg synes alltid det er ekstra hyggelig å komme til Norges første hovedstad, og Thon Hotel Gildevangen fremstår nå som en virkelig god representant for Thon Hotels, sier administrerende direktør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels.

Historie

Thon Hotel Gildevangen ligger på kulturhistorisk grunn i Trondheim. Selve navnet Gildevangen henger sammen med Gildeskål som beskriver en bygning som fungerte som samlingslokale for gildet der handelsstanden møtes.

Gildene hadde sterke religiøse koblinger, og skytsengelen for gildet i Trondheim var sannsynligvis Hellige Margrete.

Vi kan spore historien til bygningen tilbake til 1909, og man tror at bygget opprinnelig ble bygd som hotell. Bondeungdomslaget drev hotell og Kaffistova fra 1912 frem til 1974. Hotellet ble solgt i 1986 og i 1991 ble hotellet en del av Thon Hotels (den gang Rainbow Hotels).

Powered by Labrador CMS