Sushibar
Sushibar

Tokyo bekrefter at byen er gourmethovedstaden

Nå er det bekreftet en gang for alle. Tokyo er verdens gourmethovedstad. For andre året på rad er den japanske hovedstaden byen i verden med flest Michelin-stjerner. Totalt har den japanske hovedstaden nå hele 261 stjerner i den anerkjente guiden. Paris har til sammenligning 197. Den helt ferske Michelin-guiden viser at Tokyo nå har 11 restauranter med tre stjerner.

Publisert

Tokyo er verdens gourmethovedstad. Nå har byen 261 Michelin-restauranter, 11 av dem har tre stjerner. (Illustrasjonsfoto

Fredag 20. november ble en ny japansk Michelinguide ut for salg, som bekrefter fjorårets nyhet, at Japan er byen i verden med flest gourmetrestauranter.

Les også: Tokyo på gourmettoppen fra november 2008

Tokyo er best

Nå har helt klart Tokyo en fordel når den sammenlignes med de aller fleste andre byer. Du finner nemlig hele 160 000 restauranter i byen, noe som blant annet er over tre ganger så mange som i den tidligere gourmethovedstaden, Paris.

I fjor hadde Tokyo også flest restauranter med stjerner, men i år passerer den japanske byen også Frankrikes hovedstad når det gjelder trestjerners restauranter.

Den helt nye Michelin-guiden for Japan viser at Tokyo nå har 11 restauranter med tre stjerner, mot Paris sine 10 restauranter.

Vært skeptiske

Totalt har nå Tokyo totalt 261 Michelin-stjerner, mens Paris har 197.

Det hele skjer i en by der mange kjøkkensjefer har stilt seg skeptiske til Michelin-guiden.

Anerkjente matfolk i Japan har nemlig vært negative til at utlendinger skal bedømme deres lokale kjøkken, og skal ha vært tvilsomme til om de virkelig har kvalifikasjoner til en slik bedømmelse.

Så får vi se hva de mener om den saken nå.

"
Powered by Labrador CMS