Jens Eide

Elghamburger med i jakten på Smaken av Norge 2010

Jens Eide AS i Lillesand deltar med to produkter, hamburger av elg og chilipølse, i konkurransen om titler, ære og pengepremier i "Det Norske Måltid – jakten på smaken av Norge 2010".

Publisert

I 2008 gjorde Lillesand-slakteriet det sterkt i Kjøttbransjens eget NM: Chilipølsen ble kårets til Norges beste pølse. Helt spesiell, nydelig krydret og flott satt sammen, var juryens dom. Økologiske lammepølser fikk i tillegg NM-pokalen for beste økologiske produkt.

Produktene fra Jens Eide AS er nominert til delfinalen i Aust-Agder, sammen med ’Gylden vellagret upasteurisert ost’ fra Iveland Gårdysteri, Syltet portulakk fra Austlid Frilandsgartneri og ’Setesdalbleke’ fra Setesdalmat AS.

I de forestående delfinalene skal ’Årets produkt’, ’Årets råvare land’ og ’Årets råvare sjø’ i alle fylker kåres.

Sterkt profilert

Jens Eide AS har profilert seg sterkt de senere år, og deltok bl.a. på Grüne Woche i Belring i samarbeid med Den Nøgne Ø og Puntervold i Grimstad, med masken fra Den Nøgne Ø som smakstilsetning i en spesialutviklet elgbratwurst, og gravet elg smakstilsatt med akevitt fra Puntevold. De to produktene ble veldig godt mottatt i Tyskland! I tillegg eksponerte Jens Eide AS elgkarbonader, elg speket som skinke og ølpølse av elg på Grüne Woche.

I 2008 gjorde Lillesand-slakteriet det sterkt i Kjøttbransjens eget NM: Chilipølsen ble kårets til Norges beste pølse. Helt spesiell, nydelig krydret og flott satt sammen, var juryens dom. Økologiske lammepølser fikk i tillegg NM-pokalen for beste økologiske produkt.

Historikk

Jens Eide AS ble etablert 1.juli 1946. Bedriften er en tradisjonsrik håndverks- bedrift som har kontroll med slaktet – FRA BÅS TIL BORD - som også bedriftens motto lyder.

Selv i dag – i en tid hvor kjøttbransjen preges av nedleggelser og sammenslåing av selskaper, står Jens Eide fast på sin profesjon og tilvirker varer med en mesterlig kvalitet både i smak og utvalg. Stolt og sta foredles kjøtt fra lokale bønder inn i et "kortreist" produktspekter. Glødende interesse og solid kunnskap i faget har gjort Jens Eide til en institusjon, ikke bare for Lillesand, men for hele Sørlandet.

Ved Lillesand

Etter å ha hatt utsalg i sentrum av Lillesand, etablerte bedriften seg i E-18 Senteret, ca. to kilometer utenfor Lillesand sentrum, med pølsemakeri og butikk i 1973. Slakteriet ble etablert sammen med øvrig virksomhet i 1986. E-18 Senteret utviklet seg etter hvert til å bli et fullsortiment handelssenter rett øst for Lillesand sentrum. Dette førte til at en flytting av slaktevirksomheten etter hvert ble en nødvendighet.Slakteriet og nedskjæring ble i september 2004 atskilt fra produksjon og butikkutsalg på Tingsaker. Jens Eide Slakteri AS ble opprettet som egen virksomhet og flyttet opp til Agder Mat som holder til i moderne industrilokaler på Gaupemyr. Bedriften eies og drives i dag av brødrene Jens Øystein og Hans Eide som er 2. generasjon Eide.

Jens Eide Kjøttforretning på Tingsaker har utviklet og selger en serveringsklat ’Fredags-Meny for to personer som koster til 225 kroner.

Fastfood.no

"
Powered by Labrador CMS