Restaurant Klaus og Therese Eriksen Mallorca.jpg

Kolbotn-par med restaurant på Mallorca

Klaus og Therese Eriksen fra Kolbotn solgte det meste av det de eide hjemme i Norge, og kjøpte i stedet restaurant i Puerto Pollensa i nærheten av Alcudia nord på Mallorca i Middelhavet.

Publisert

Klaus og Therese Eriksen foran Restaurante G&G på Mallorca, som Kolbotn-paret nylig har etablert. (Thomas Nilsen Witzø-Bjølmer)

Alcudia-området er en meget populær destinasjon for nordmenn og skandinaver, og de legger ikke skjul på at dette også er målgruppen..

Skandinavisk personale

Stranden i Alcudia er svært populær.

Menyene er selvfølgelig også på skandinavisk, i tillegg til spansk og engelsk.

Restauranten har også kun skandinavisk personale. Foruten dem selv, jobber Rickard Ljungdahl og Caroline Lindblom fra Växjö i Sverige og Kristine Oxlund fra Danmark i den norskeide restauranten.

– Det har nok litt med stilen vår å gjøre, med duker på bordene og det litt hjemmekoselige som appellerer til skandinaviske gjester, forteller Eriksen.

Les også: "Norsk" restaurant på Agia Napa på Kypros

En drøm

– Jeg har drømt om dette i 20 år. Jeg må klype meg litt i armen i blant, forteller Klaus Eriksen (36), som har arbeidet som reporter for VG og VG Nett i 17 år, til Østlandets Blad.

"

Den norske Restaurant G&G på Mallorca. (Foto: Restauranten)

Nå er han og resten av familien i gang med restauranten G&G sammen med kona Therese.

Traff hverandre på Mallorca

Siden Klaus begynte å drømme om å eie sin egen restaurant for 20 år siden, har det skjedd mye.

I 2000 traff han Therese (36) – nettopp på Mallorca, der hun arbeidet som guide. Siden har paret giftet seg og fått barna Noah (5) og Ina (3), skriver Østlandets Blad på sin nettside.

Hele familien på plass

Nå er hele familien bosatt på Mallorca, og mens mor og far driver restauranten Restaurante G&G, går Ina i barnehagen og Noah på skolen.

"

Mallorca har alltid vært blant nordmenns favoritter. (Foto: iStockphoto/Finn Reise)

– De kunne ikke spansk da vi forlot Norge i mars, men barn lærer utrolig fort. Hver dag kommer de hjem med nye ord i ranselen, forteller Therese til Østlandets Blad.

Barna bak restaurantnavnet

De to barna har også satt sitt preg på restauranten, ikke minst på navnet G&G.

– Av en eller annen merkelig grunn begynte vi tidlig å kalle Noah med kjælenavnet Goff. Og da Ina kom, ble det Gaff. Så var det altså restaurantens tur, og da ble det Goff og Gaff. Eller G&G, som er litt mer nøkternt, forklarer Klaus til Østlandets Blad.

Les mer på Østlandets Blads hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS