Trysilfjellet - skihytta

Skistar kjøper seg opp i Trysil Hotellutvikling AS

Skistar overtar 45 prosent av aksjene i Trysil Hotellutvikling AS, som står bak utviklingen av Radisson Blu Resort Trysil.

Publisert

Radisson Blu Resort Trysil.

Som en del av finansieringen av Radisson Blu Resort Trysil ga Skistar i 2007 et konvertibelt lån til Trysil Hotellutvikling AS (THU).

Avtalen var at Skistar innenfor en gitt dato kunne velge å konvertere lånet til 45 prosent av aksjene i THU eller opprettholde det langsiktige lånet. Skistar besluttet i sitt styremøte i juni å konvertere til aksjer innen 31. august 2010.

- En tillitserklæring

THU har stått for finansiering og utviklingen av Radisson Blu Resort Trysil som åpnet 15. desember 2008. THU eier Trysilfjellet Hotelldrift AS (THD), som innehar franchise kontrakt med Radisson og som står for driften av Radisson Blu Resort Trysil.

- Dagens eiere av Trysil Hotellutvikling ser det som en stor fordel og ikke minst tillitserklæring at Skistar nå velger å gå inn som aktive eiere. Dette vil kunne gi store synergier både for Radisson Blu Resort Trysil og Skistar sine aktiviteter i Trysilfjellet, sier Henning Hanevold, arbeidende styreformann i THD.

Langsiktig investering

Fra Trysilfjellet. (Illustrasjonsfoto)

-Skistar ser på overtakelsen av aksjene som en langsiktig investering, og vil med sitt omfattende salgs- og bookingapparat bidra med å tilføre enda flere gjester til hotellet og Trysil, sier Helge Bonden, daglig leder i Skistar Trysil.

Trysil Hotellutvikling/Skistar

SkiStar AB (publ), hvis B-aksjer er notert på Nasdaq OMX Mid Cap Stockholm, eier og driver skianlegg på alpindestinasjonene Sälen, Åre og Vemdalen i Sverige samt Hemsedal og Trysil i Norge.

Markedsandelen er i Sverige 50 prosent, i Norge 29 prosent og totalt i Skandinavia 41 prosent. Kjernevirksomheten er alpin skikjøring med gjestens skiopplevelse i sentrum. Øvrige virksomheter er losjiformidling, skiskole og skiutleie.

Radisson Blu Resort

Trysil Radisson Blu Resort Trysil har 240 rom der halvparten er store leiligheter med god plass for familier.

Kapasiteten til konferanseavdelingen er om lag 600 personer i en sal, i tillegg til mange mindre møterom.

Hotellet har tre barer og to restauranter, stort opplevelsesbad med flere bassenger og badstuer i tillegg til et Spa med egen velværeavdeling. Verdens nordligste innendørs surfebølge og åtte bowlingbaner for de som ønsker aktivitet.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS