Horecaforside 08 10 NETT

Årets siste utgave av Horeca på vei

Årets åttende og siste utgave av Horeca er nå på vei til abonnentene. Det nærmer seg jul, og store deler av nummeret er viet produkter relatert til høytiden, som for eksempel akevitt. Vi har besøkt energiske Max Ivan Lindkjølen i Eidskog, som har utviklet landets første akevitt med krekling. Temadelen i dette nummeret omhandler kaffe.

Publisert

Omslaget på Horeca nummer 8 2010. Max Ivan Lindkjølen serverer sin egenutviklede kreklingakevitt. (Foto: Morten Holt/Layout: Tove Sissel Larsgård)

Lindkjølen driver virksomheten Max Ivan i Eidskog, helt sør i Hedmark. Den tidligere hotelleieren driver egen serveringsvirksomhet i kommunen, og har også utviklet sine egne matprodukter – hovedsakelig basert på elg.

De siste par årene har han også utviklet lokale drikkeprodukter – som eidskogakevitt’n og eidskogøl’n.

Les mer om Max Ivan Lindkjølen i Horeca nummer 8 2010.

Bli abonnent på Horeca her

Suksesshistorien i Østfold

For 10 år siden startet Arild Sten Larsen Konsum Gruppen Norge i det små. Nå har det, som noen betegnet som en døgnflue, blitt en meget sentral aktør i bransjen. Konsum Gruppen har vokst kraftig de siste årene, og i år vil innkjøpskjedens medlemmer handle for svimlende 1,6 milliarder kroner.

Du kan lese om innkjøpskjedens vei mot suksess og portrettet med gründer Arild Sten Larsen i dette nummeret av Horeca.

Nærmer seg Bocuse d’Or

Det nærmer seg Bocuse d’Or 2011, også regnet som uoffisielt VM i kokkekunst. For to år siden ble det norsk seier da Geir Skeie viste vei. Denne gangen sitter Skeie i æresjuryen når Gunnar Hvarnes skal forsvare Norges ære 26. januar 2011.

I dette nummeret kan du lese om Gunnar Hvarnes’ forberedelser mot mesterskapet, og vi har også en komplett oversikt over alle hans 23 konkurrenter. Hvarnes skal konkurrere som aller siste deltaker i konkurransen, som nummer 24 onsdag 26. januar.

Bli abonnent på Horeca her

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

Nærmer seg Smak 2011

Det neste nummeret av Horeca kommer ut akkurat når mesterskapet arrangeres slik at vi skal få med det som berører Smak 2011, som arrangeres i begynnelsen av februar.

Vi kommer tilbake med bred dekning av Bocuse d’Or i nummer 2 2011, men følg med på Horecanytt.no. Sidene oppdateres mens Hvarnes er i aksjon i Lyon.

Tema kaffe

Kaffe er vårt hovedtema i nummer 8 2010. Vi har blant annet besøkt Kaffebrenneriet – som har 200 profesjonelle baristaer på lønningslisten.

Ellers finner du oppdatert informasjon og nyheter om det som skjer.

80 sider

Den 80 sider store utgaven byr ellers på en rekke andre leseverdige opplevelser. Vår typebedrift denne gangen er Spidsbergseter Gudbrandsdal Hotel.

Videre finner du forhåndsstoff til Smak 2011 og reportasjer fra Opaker Gård i Grue og de nystartede Kasserollekameratene Jon Aga og Atle Tilrem på Helgeland. Vi har også besøkt Hotel Mozart i Brussel – som tar inn hjemløse når det er ledig overnattingskapasitet.

I en av reportasjene kan du også lese om restauranten Bykrogen i Sverige, som henter energien gjennom store solpaneler på taket – og sparer store summer årlig. Vi har også besøkt Hanestad Vertshus i Østerdalen, som har deltatt i prosjektet ”Bedre kosthold langs veien”, satt i scene av Karl Morten Skaar fra LHL Tynset. Den store institusjonssaken i dette nummeret omhandler Heracleum i Tromsø.

Bli abonnent på Horeca nå

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Bransjenytt, Nytt om navn, Landet Rundt, Horecatrender, Norden Rundt, Verden Rundt, Selskapsnytt, Produkter, Bransjekalender og Messenytt.

God lesning!

Du kan abonnere på Horeca her

Du kan også abonnere gratis på Horecanytt. nos nyhetsbrev her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS