Brazen Head Pub Irland
Brazen Head Pub Irland

Irlands eldste pub

The Brazen Head har skjenket folk siden 1198, og lever i dag godt av å være Irlands eldste pub. De gamle er eldst, heter det. Og i Irland er The Brazen Head definitivt gammel og hevder selv at de er eldst.

Publisert

På dette stedet ble det etablert skjenkested alt i 1198. Bygningene som står der i dag, kan visstnok dateres tilbake til 1700-tallet. (Foto: Pål Sønsteli)

Den sjarmerende puben i hovedstaden Dublin er godt etablert – for å si det mildt. Nærmere 500 år før landet fikk sin første alkohollov i 1653 ble de første duggfriske ølmuggene servert hos The Brazen Head, som ikke ligger så langt unna Guinness-museet.

Celebriteter på besøk

I dag, over 800 år etter at de åpnet dørene for første gang, er puben mer populær enn noensinne. Ikke bare blant turister som ønsker å besøke Irland eldste pub, men også blant lokalbefolkningen rundt Lower Bridge Street.

Det er ikke få pints som er blitt servert på The Brazen Head gjennom over 800 år… Mange av dem er det Guinness i. (Foto: Pål Sønsteli)

Veggene er prydet av bilder av kjendiser som har konsumert en pint eller 10 på puben. Penelope Cruz, Johnny Logan og George Best er bare noen av celebritetene som har fått servering der.

Noe av det som gjør at stedet oser av historie og sjarm, er de trange lokalene hvor det er lavt under taket.

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

Prisbelønt

Puben tildelt The James Joyce Pub Award 2004 for å være en ekte Dublin-pub, mens de ble tildelt Dining pub of the year award 2005. De fikk prisen blant annet for å servere kvalitetsmat og for sin gode service.

Miksen av turister og lokalbefolkning, bidrar til en spesiell atmosfære, mens gjestene nyter en tradisjonell publunsj og lesker strupen med en Guinness.

Les hele saken og se flere bilder i Horeca nummer 7 2010

Bli abonnent på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS