Støtvig Larkollen ny skisse

Slik blir nye Støtvig Hotell

Slik blir nye Støtvig Hotell på Larkollen. Hotellet skal bygges med tre bygningsfløyer, som skal knyttes sammen. Totalt får hotellet 92 rom. Denne uka presenterte eier Stig Fische nyskapningen for Rygge kommune.

Publisert

Slik blir nye Støtvig Hotell. (Ilustrasjon: Arkitektfirmaet Halvorsen & Reine)

Fische, samt Herman Jacoby og Øystein Rognebakke fra arkitektfirmaet Halvorsen & Reine, orienterte plan- og miljøutvalget i kommunen i en første orientering om Fisches reviderte planer. De opprinnelige planene var mer omfattende, men eieren har nå gått ned i størrelse på det planlagte hotellet.

Stig Fische kjøpte hotellet for tre år siden.

Tre bygningsfløyer

Moss Avis skriver at arkitektene fra Halvorsen & Reine la fram perspektivtegninger av det nye hotellet, som vil få tre romfløyer bundet sammen av en lavere bygningskropp. Det vil være åpent mellom de tre hovedkroppene, noe som vil gi hotell et lysere og luftigere preg enn det som opprinnelig var foreslått.

"

Hotellet skal bygges med tre bygningsfløyer, som skal knyttes samen. (Illustrasjon: Arkitektfirmaet Halvorsen & Reine)

– De første planene fremsto som for voldsomt for kommunen. Nå går vi ned i størrelse og skaper noe helt eget. For å fjerne oss fra de større konkurrentene satser vi sterkt på å gi hotellet et hyggelig innhold, egnet for mindre kurs og arrangementer som bryllup og konfirmasjoner, sier Fische til Moss Avis.

Ikke en ”hotellmaskin”

"

Slik tenker arkitektene seg resepsjonsområdet. (Illustrasjon: Arkitektfirmaet Halvorsen & Reine)

Avisen skriver videre at Fische poengterer at hotellet ikke skal fremstå som en «maskin», og at utbyggingen vil skje innenfor rammene av gjeldende reguleringsplan, men sannsynligvis med søknad om dispensasjon for en mindre høydeoverskridelse.

Slik ser Støtvig Hotell på Larkollen ut i dag. (Foto: Morten Holt)

Fische har også kjøpt nabotomta. Her vil det bli søkt om omregulering fra bolig til næringsformål med tanke på å utvikle den i en fase 2 med spa, møterom og et drøyt snes hotellrom i tillegg til de 92 på hovedhotellet, skriver avisen.

Nye Støtvig vil få et eget badeområde med plaskebasseng for barn og inne- og utebasseng for voksne. En underetasje med bowlingbane, pub og en liten kino står også på arkitektenes idéliste.

Les hele saken i Moss Avis

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS