Arne Wilhelm og Charlotte (3).jpg

Vil optimalisere Opaker

Det begynte i det små. 10 år senere er Opaker Gård blitt et anerkjent konferanse-, overnattings- og serveringssted med en omsetning på sju millioner kroner. Men det er rom for mer.

Publisert

Charlotte Mohn møtte veggen for snart et år siden. Nå er hun tilbake i matkulissene, men ikke som daglig leder på Opaker. Sammen med broren Arne Wilhelm Omsted er hun på let etter en person som kan se utvikling og drift av familiebedriften med nye øyne. (Foto: Morten Holt)

Med god drahjelp av primus motor og ”ansiktet utad”, Charlotte Mohn, har stedet i Grue i Glåmdal sakte, men sikkert vokst i størrelse.

– Utviklingen har vært veldig positiv. Fra å skulle bygge opp et helt nytt konsept og banke på alles dører for å fortelle hva vi kunne tilby, til å bli et anerkjent kurs- og konferansested med stor pågang, forteller Charlotte Mohn og broren Arne Wilhelm Omsted, som sammen med sine foreldre har bygd opp og eier stedet.

De er sjuende generasjon drivere på gården. På en liten høyde omkranset av skogkledde åser og med Glomma rennende nede i dalføret troner Opaker Gård. Like nedenfor ligger Bjerke Gård. Begge gårdene har vært eid av familien Omsted siden 1829.

Kan doble omsetningen

Men nå ønsker familiebedriften å bli enda mer profesjonell. De to vil ha nye krefter på banen, slik at stedet kan utvikles og optimaliseres med nye lederøyne.

– Vi har vokst sakte, men sikkert i alle de 10 årene vi har drevet, og er både i vekst- og utviklingsmodus. Stedet har stort potensial på mange områder, og vi trenger noen som kan tenke nytt. Det er fort gjort å bli litt utviklingsblind når vi innad i familien har drevet dette i så lang tid. Vi har kapasitet til å doble omsetningen, mener Arne Wilhelm, som sammen med kona Kjersti har ledet driften på Opaker det siste året.

I styreroller

Charlotte er selv i ferd med å ta seg inn igjen etter en tids sykdom, og har valgt å heller se driften litt utenfra i tiden som kommer.

Nå ønsker søsknene i stedet å tre inn i styreroller. Per i dag eier Arne Wilhelm 51 prosent, Charlotte 40 prosent og deres foreldre Ragnhild og Petter 9 prosent av aksjene i Opaker Gård AS.

Ikke nødvendigvis kokk

De forteller at den nye daglige lederen ikke nødvendigvis må ha den samme kokkebakgrunnen som Charlotte, som har ledet stedet fra starten. Ida Lauten ble ansatt som kjøkkensjef i 2008, og fyller nå Charlottes rolle på kjøkkenet.

Lauten er én av snaut 20 ansatte på stedet. Det fyller rundt 7,5 årsverk. Ida tar seg blant annet av lærlingene på stedet. Opaker ble nemlig nylig også lærlingbedrift.

Saken fortsetter under bildet

"

Kurs- og konferanselokalene Låven på Opaker. (Foto: Morten Holt)

– Vi må bidra til rekrutteringen i bransjen. Ikke bare ”bestille” kokker uten av vi også deltar i rekrutteringen, mener Charlotte.

Vil du abonnere på magasinet Horeca? Klikk her

Økte kapasiteten

I 2005 økte Opaker kapasiteten, da det nye kurs- og konferanseanlegget Låven ble etablert.

Kurs- og konferansedelen utgjør i dag 80 prosent av omsetningen.

– Vi fikk et betydelig løft da vi bygde Låven, sier de to. Da doblet stedet både omsetning og kapasitet. Så kom finanskrisen, og ledelsen på Opaker måtte tenke nytt og være mer offensive for å trekke kundene. Nå er markedet i bedring igjen, og med ny salgs- og markedsleder på plass (Liv Hildremyr Karlsen) blir den delen godt ivaretatt.

– Vi har et klart mål om å være et av de mest attraktive og beste kurs- og konferansestedene i Norge, sier søskenparet.

Les mer om Opaker Gård i Horeca nummer 8 2010

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS