Dobbeltrom Soria Moria Kambodsja2
Dobbeltrom Soria Moria Kambodsja2

Sverige Norges hardeste hotellkonkurrent

Mens både Norge og Danmark hadde nedgang i hotellovernattingene i fjor, økte faktisk volumet i vårt naboland i øst. Mens utlendingene sviktet Norge, satte Sverige ny rekord i antall utenlandske overnattinger.

Publisert

Utlendingene svikter Norge. I Sverige satte de ny rekord i antall utenlandske overnattinger i fjor. (Illustrasjonsfoto)

Antall overnattinger på hoteller og andre overnattingssteder i Sverige økte i fjor med 2,1 prosent sammenlignet med året før.

Utenlandske gjester steg med nesten 3,3 prosent, og oversteg dermed rekordvolumet i 2008. Totalt antall gjestedøgn på svenske overnattingssteder beløp seg i fjor til 51,8 millioner.

Utlendingene svikter Norge

Til sammenligning viser tall fra Statistisk sentralbyrå et antallet gjestedøgn ved norske hoteller og andre overnattingsbedrifter i 2009 endte på 17,7 millioner, noe som er en nedgang på tre prosent.

Utlendinger overnattet ti prosent mindre, mens nedgangen for nordmenns del var på en prosent. Kan det ha noe med prisnivået å gjøre?

Danmark sliter enda mer enn Norge. I vårt naboland i sør sank nemlig antall overnattinger med 7,8 prosent sammenlignet med året før.

Sterkeste konkurrenten

Overfor Travelnews.no kommenterer direktør for reiseliv i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin, situasjonen slik:

– Sverige er nok blitt det landet som konkurrerer sterkest med oss, og det gjelder både for nordmenn og utlendinger. Men vi klarte oss relativt bra i fjor, noe som ikke minst skyldes at nordmenn i stor grad ferierte i eget land.

Les hele saken på Travelnews.no

"
Powered by Labrador CMS