Zen Resort

Ble for rolig for Zen Resort & Spa

Med et belegg på 20 prosent gikk det ikke rundt. Zen Resort & Spa er konkurs. Det var lagt opp til ro og fred, men det ble rett og slett for rolig. Oppbudsbegjæringen ble levert fredag i forrige uke til Heggen og Frøland Tingrett. Samme dag ble det spesielle hotellet ved Vortungens bredd i Rømskog stengt.

Publisert

Zen Resort & Spa er konkurs. Med et belegg på 20 prosent gikk det ikke rundt. (Foto: Morten Holt)

Hotellet er stengt fra og med fredag 18. juni, og på hjemmesidene til Zen Resort & Spa beklager ledelsen konkursen. 20 ansatte er berørt av konkursen.

Tapte 85 millioner kroner

Ifølge Dagens Næringsliv har shippingarving Tone Bergesen (63) tapt hele 85 millioner kroner på prosjektet, og i ett og et halvt år gikk det dobbelt så mye penger ut som inn.

"

Det var lagt opp til fred og ro på hotellet i Rømskog. Men det ble rett og slett for rolig. (Foto: Morten Holt)

150 millioner kroner ble investert i drømmehotellet mellom furuleggene inne på skogen. Hovedinvestor er Tone Bergesen eide 90 prosent av aksjene, daglig leder Lisbeth Pettersen de resterende 10.

Ikke grunnlag for videre drift

Fra Zen Resort & Spa. (Foto: Morten Holt)

– Dette synes jeg er fryktelig leit og veldig, veldig trist. Det er en drøm som brast. Følelsene er mange. Jeg vet ikke hva som er verst, men jeg har en tung dag i dag. Det er leit for de ansatte, det er leit for et fantastisk sted. Og jeg må innrømme at det også er leit med pengene som er tapt, sier Tone Bergesen til Dagens Næringsliv.

- Det var ikke grunnlag for å drive lenger med dagens konsept, og vi har ikke lykkes i å få på plass et nytt konsept som er drivverdig. Konkurs var eneste alternativ, sier styreleder Paul A. Ramm til DN.

Ble litt for rolig

På stedet ble det lagt opp til at det skulle være fredelig og rolig. Ingen barn under 15 år hadde adgang til hotellet, og baren ble stengt klokka 23 på kvelden.

Men roen senket seg kanskje litt for mye over hotellanlegget.

Mange er nå spent på hva som vil skje med det idylliske hotellanlegget i skogen, cirka en times kjøring fra hovedstaden.

Les hva Horecanytt skrev om Zen Resort i 2009, ett år etter åpningen i 2008

"
Powered by Labrador CMS