Drikk vann Isklar Cathrine Aasen nett
Drikk vann Isklar Cathrine Aasen nett

Drikk mer vann i 2010

– Drikk mer vann i 2010, råder Jeanette Roede, kostholdsekspert og kommunikasjonssjef i Grete Roede. En av tre nordmenn drikker mindre enn en liter vann om dagen. – Det er for lite, sier Roede.

Publisert

Drikk mer vann, oppfordrer Cathrine Aasen i Isklar.

– To liter væske om dagen bør være et minimum. Med en aktiv hverdag bestående av trening og andre aktiviteter bør man drikke enda mer. Nordmenn har blitt mer oppmerksomme på helsegevinster ved å drikke vann fremfor brus, juice, melk, kaffe eller te, men fortsatt drikke vi for lite vann, sier markedssjef Cathrine Aasen i Isklar. Hun får støtte av kostholdsekspert og informasjonsdirektør Jeanette Roede.

Drikker for lite vann

En av tre nordmenn drikker mindre enn en liter vann om dagen. Tallene stammer fra en landsrepresentativ undersøkelse gjennomført blant over 1000 nordmenn.

– Undersøkelsen konkluderer med at vi drikker for lite vann. Typiske symptomer på at vi har drukket for lite er at man føler seg uvel, tung i hodet, svimmel og får konsentrasjonsproblemer. Når tørsten melder seg er det ofte et tegn på at væskebalansen allerede er i ulaget, sier Aasen. Hun anbefaler alle å drikke mer vann i 2010.

Fra springen

– Vann fra springen er heldigvis ofte både sunt og godt i Norge. Men dersom du for eksempel kjører bil og ønsker å kjøpe noe å drikke på den nærmeste bensinstasjonen bør du velge sunt og kaldt flaskevann fremfor sukkerholdige og usunne drikker. Sunt flaskevann blir stadig lettere tilgjengelig i ulike utsalgssteder i Norge, sier Aasen.

Øker konsentrasjonen

Aasen ramser opp flere positive effekter av å drikke mer vann:

– Vann øker konsentrasjons- og læreevnen. Ved å drikke mer vann øker sannsynligheten for at du yter mer. En tommelfingerregel er at dersom vannmengden reduseres med én prosent, faller yteevnen med 10 prosent.

I tillegg renser vann kroppen for avfallstoffer og øker forbrenningen. Velger du vann reduserer du fare for vektproblemer og fedme.

Høyt inntak, av juice, brus og smakstilsatt vann er dessuten årsaken til at stadig flere nordmenn er plaget av syreskader på tennene.

– Mange tror de er sunne når de velger vann fremfor brus, men så lenge vannet har smakstilsetning er det like ille for tennene som et glass brus eller juice, sier Aasen

Aasens vanntips for 2010:

• Ha alltid en full vannflaske med deg

• Server kaldt og friskt vann til hverdagsmiddag

• Drikk alltid et glass som det siste du gjør før du legger deg, og som det første du gjør når du står opp

• Om du drikker vin: Drikk to slurker vann for hver slurk med vin

• Drikk vann før du er tørst. Når tørsten melder seg har du drukket for lite

Pressemelding

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS