Alexander Iversen blant vinranker og kenguruer nett
Alexander Iversen blant vinranker og kenguruer nett

Drømmesjanse for alle vinelskere

Nå kan du få verdens beste sommerjobb – midt på vinteren. Norsk Sommelier Utdannelse og Vinhuset Lindemans tilbyr en heldig praktikant to uker på vingård i solfylte Australia, der du får følge hele produksjonsprosessen i et av landets mest tradisjonsrike vinhus. Eneste kvalifikasjon: Lidenskap for vin.

Publisert

Alexander Iversen fikk sjansen til å være i Australia i to uker i fjor.

Vil du komme bort fra mørket og lære mer om hvordan vin lages fra druetråkk til den tappes på flaske? Da har du sjansen nå.

– God vin krever godt håndlag, så den heldige som får sjansen som praktikant hos Lindemans må regne med travle og innholdsrike dager. Og være klar for å lære mye nytt. Men moro blir det. Vi hadde en liknende utlysning i fjor med stor suksess og mange søkere, sier Caroline Strömfelt, Norges-sjef for Lindemans.

– Ikke et kjedelig øyeblikk

I fjor søkte personer fra hele Norge om å få være med, og etter å ha silt søkere på motivasjon og eventyrlyst ble finalistene invitert til Oslo for å konkurrere i blant annet druetråkking, vinquiz og blindsmaking. Til slutt kunne Aleksander Iversen bytte ut vinterkalde Norge med to uker blant vinrankene i Australia.

Alexander Iversen blant vinranker i Australia.

– Det var ikke ett kjedelig øyeblikk. Jeg reiste rundt i ulike regioner av Australia, smakte på druer og var med på alt fra innhøsting om natten til vinen var ferdig. Jeg sto på dag og natt, men det blir aldri et slit så lenge du koser deg og gjør noe du er glad i, sier 24 år gamle Iversen.

Spennende vinland

Ken Engebretsen, som er leder for Norsk Sommelier Utdannelse skal sammen med Lindemans plukke ut kandidater som går videre til finalen i Oslo.

– I Norge kan vi lese om vin og smake på vin, men får ikke nærkontakt med produksjonen. Å se hvordan druene plukkes og fraktes og følge løpet til vinen er ferdig gir deg en helt annen tyngde. Australia er spennende fordi de bedre enn noen andre kombinerer det klassiske med det moderne, sier Ken Engebretsen.

Slik søker du drømmesommerjobben

Innhøsting av vindruer i Coonawarra i Australia.

For å søke må du være over 18 år, være norsk statsborger og tilgjengelig for å reise i to uker i perioden februar-mars 2011.

Treasury Wine Estates forbeholder seg dessuten retten til å kreve helseattest. Søkere er selv ansvarlig for å søke om visum til Australia, og Treasury Wine Estates kan ikke holdes ansvarlig dersom visum ikke blir innvilget.

Skriv noen ord om deg selv, din alder, hva du driver med og hvorfor akkurat du bør få reise til vingården. Her gjelder det å få din entusiasme for vin med i e-posten som du sender til vinmakeraustralia@yahoo.no. Fristen er 15. oktober 2010.

Ytterligere informasjon får du ved å ta kontakt med:

Caroline Strömfelt, Norges-sjef for Lindemans, tlf.: +46 (0) 70 891 55 61

Ken Canaiolo Engebretsen, Leder Norsk Sollelier Utdannelse, tlf.: +47 901 36 883

Les mer i Horeca nummer 6 2010

Bli abonnent på magasinet Horeca her

Motta gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS