Hytte alpinanlegg fjellet
Hytte alpinanlegg fjellet

Feirer norsk jul på leid hytte

Hytteferie i Norge er blitt svært populært blant utenlandske turister som vil feire en annerledes jul. - Dette er en trend som har utviklet seg over flere år. Aller høyest er interessen blant tyskerne. De står for over halvparten av de norske julebestillingene våre, sier Torbjørn Fredman, leder for utleiefirmaet Novasol i Skandinavia.

Publisert

Mange utenlandske turister feirer julen i norske hytter. (Foto: Novasol)

Selskapet er Europas største utleier av ferieboliger. I Norge kan kundene velge mellom nær 2000 hytter, feriehus og leiligheter.

På de neste plassene på listen over julebestillinger følger dansker og nederlendere, men også belgiere, franskmenn, spanjoler, briter og russere blir å finne på norske utleiehytter i juleferien.

– Nordmennene selv står for bare 17 prosent av bestillingene. Det kan skyldes at mange har hytte selv, eller tilgang til andres hytte uten å gå veien om å leie, sier Fredman.

Buskerud, Hedmark og Oppland er populært. Det er mange som vil til fjelltraktene i Sør-Norge. Her fra Beitostølen. (Foto: Morten Holt)

Mest i romjula

Så langt har Novasol mottatt rundt 160 bestillinger på norske hytter i jula. Flertallet av leietakerne har feiret julaften hjemme før de tilbringer romjula og nyttårshelgen på hytta.

– Buskerud, Hedmark og Oppland er populært. Det er mange som vil til fjelltraktene i Sør-Norge. Men vi har faktisk også bra med bestillinger på hytter i Hardanger denne jula, sier Fredman.

Oslofjorden

I år er også interessen for å leie hytte ved Oslofjorden høyere enn noen gang, viser Novasols tall.

– Mange vil ta ferien på sjøhytte ved selve fjorden, men også hytteområdene ved for eksempel Randsfjorden, Tyrifjorden og i Hurdal er populære. 20 prosent av julebestillingene går til disse områdene alene, sier Torbjørn Fredman.

Stadig vanligere

- Det blir stadig vanligere å tilbringe deler av jula på hytta, tror Tage Øversveen, som driver hytteutleie på Hafjell. Han har registrert en klart økende julebruk de senere årene.

– Her i området lyser det på nesten alle hytter i jula. Omtrent ingen står ledige. Jeg tror folk finner lettere tilbake til roen og den gode, gamle julestemningen på hytta, sier han.

Denne jula har han leid ut til nordmenn, men har ellers mest besøk av tyske og danske leietakere.

– Mange kommer igjen flere år på rad. Gode skimuligheter rett utenfor hyttedøra kombinert med flott natur er populært blant leietakerne, sier Tage Øversveen.

Newswire

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"
Powered by Labrador CMS