Rational logo

God inngang på året for Rational

På tross av finanskrise og lavere vekst i verdensøkonomien: Rational holder omsetningen oppe, og hadde en driftsmargin på fine 23,2 prosent det første kvartalet i år. I det første kvartalet i år omsatte det tyske selskapet for 72,6 millioner euro. Rational er representert i Norge med Rational Norge AS.

Publisert

Illistrasjonsfoto: Morten Holt

Det er bare er 700 000 euro under omsetningen i første kvartal i fjor.

– Dessuten må en serie av uvanlige høye ordre i begynnelsen av 2009 tas med i beregningen. Hvis vi kalkulerer dette inn, så har vi altså startet dette året meget bra. Vi ser svært positivt på utviklingen og mener bestemt at 2010 vil bli et svært bra år for Rational, sier administrerende direktør i Rational AG, Dr. Günter Blaschke.

USA og Europa drar opp

Det er spesielt Europa og USA som drar opp. I Europa (alle land bortsett fra Tyskland) har det vært en økning på fire prosent. I USA er veksten på hele 12 prosent.

Asia derimot er ikke like lystig. Der hadde Rational 23 prosent lavere omsetning det første kvartalet i år.

Tjener penger

Også resultatmessig bærer det oppover, ifølge Dr. Günter Blaschke. Inntektene, etter skatt, er 12,4 millioner euro. Det gir en driftsmargin på gode 23,2 prosent det første kvartalet 2010.

– Det er 12 prosent opp fra første kvartal i fjor – mye på grunn av kostnadseffektivisering i løpet av fjoråret, opplyser Dr. Günter Blaschke

I Norge er Rational representert med Rational Norge, som ledes av Per Erik Thorsrud.

Les mer på Rational Norges hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS