Molde Fjordstuer, eksteriør - 0003
Molde Fjordstuer, eksteriør - 0003

Molde-hotell tilbyr egne leiligheter

– Vi er inspirerte av Inger Hagerups dikt "Velkommen inn Huset". Derfor prøver vi å ta servicebegrepet et skritt videre. Som eneste hotell i regionen tilbyr vi egne leiligheter, sier hotellsjef, Inger Hanne Linga ved Molde Fjordstuer.

Publisert

Molde Fjordstuer. (Foto: Nils Erik Langva)

– I tillegg skreddersyr vi tilbud etter gjestenes behov. Som resultat av samme holdning tar vi ikke mot ferdigpakket og bearbeidet klippfisk fra fabrikk. Den kjøper vi hel og vanner ut selv. Fersk vare henter vi noen få meter fra grytene, fortsetter hun.

Egen fyrlykt

Molde Fjordstuer er lokalisert ved lykten for Molde havn. (Foto: Nils Erik Langva)

Ikke mange hoteller har "egen" fyrlykt, som kan vise gjesten vei. Molde Fjordstuer er lokalisert ved lykten for Molde havn, og like i nærheten av et annet landemerke i rose- og jazzbyen, nemlig Røkkeløkka eller Aker Stadion.

Hotellet, som sto ferdig til jazzfestivalen i 2002, hadde den gang 18 rom, og er utvidet til 44 etter fullførelsen av et nybygg. Praktisk talt alle deler av hotellet nyter en praktfull utsikt mot Romsdalsalpene og den vakre Moldefjorden. Den brer seg ut fra sjarkbrygga og småbåthavna i direkte tilknytning til hotellanlegget. Her sitter gjestene i vakre sommerkvelder og nyter nyinnkjøpte reker fra de lokale fiskerne som legger til. Her kan byens befolkning kjøpe seg "kokfisk", i alle fall benytter hotellets kokker anledningen.

Alt teller når vi skal skape særegen atmosfære. Derfor dette spesielt bordet i møterommet, sier hotellsjef, Inger Hanne Linga. (Foto: Nils Erik Langva)

På hotellbrygga arrangeres allehånde utendørsarrangementer, og publikum kommer ikke bare med landverts befordringsmidler. Motorbåter i alle varianter legger til mens noen arbeider med å få ned sine seil og gjør klar til fortøyning og en liten forfriskning i baren.

Faste gjester

– Turistene som kommer får nesten pustebesvær av skjønnheten og idyllen. Men mange nok kjenner den ikke, Molde er ikke landets største turistmagnet, må vi bare innse, sier hotellsjefen;

–Rett bak her henter vi blodfersk sjømat til restauranten, smiler kokk, Janne Kristin Småge. I bakgrunnen, til høyre, skimtes fyrlykta, som har gitt navn til hotellets pub. (Foto: Nils Erik Langva)

– Rent forretningsmessig må vi dessuten ta hensyn til at vi har tre store kjedehoteller i den umiddelbare nærheten. Faste gjester er på denne bakgrunn et helt naturlig satsingsområde for oss. Og der har vi lyktes veldig godt fordi vi har en solid stamme slike kunder å støtte oss mot. Nettopp servicekonseptene våre er en styrke som tiltrekker seg slike kunder. Vi ser at veldig mange kommer tilbake igjen og igjen. Disse kundene er vante til å reise og vet hva de vil ha, og gjensalgs er derfor en anbefaling i seg selv. Vi opererer ikke med bonuspoeng, så da har vi nok truffet med de andre tilleggsverdiene.

Fra Molde Fjordstuer. (Foto: Nils Erik Langva)

– Hva med interessen for leilighetene?

– I praksis blir disse brukt som suiter. De fungerer veldig godt på den måten. Kokemulighetene er en fordel som gjestene setter pris på. Men vi har også sett at de leies i forbindelse med branner og forsikringsoppgjør, der gjestene ikke kan bo i huset sitt.

Skreddersydd løsninger

– Nybygget har vel basert seg på mer enn leilighetene?

– Absolutt, og de faste gjestene er nevnt. Men vi må selvsagt ha noe å tilby for at de skal ønske å ha den statusen, men også for de andre gjestene, tatt i betraktning den knallharde konkurransen i en forholdsvis liten by.

–- Veldig morsomt yrke, så jeg satser på en fremtid i denne bransjen, sier Irene Røe. Hun tar toårig fagutdannelse ved videregående skole på Åndalsnes. (Foto: Nils Erik Langva)

– Skreddersøm er kanskje ikke så vanlig i vår bransje, Men her er vi åpne for alle typer forslag, både i bruken av fasilitetene og selvsagt for menyen. Vi har fiskebrygga rett utfor spisesalen og tar gjerne turen ned dit for noen friske havets frukter.

– Fisk er i det hele tatt noe vi tar alvorlig. Vi kjøper eksempelvis klippfisken hel, slik at vi kan behandle den selv, enten sluttresultatet er bacalao eller noe annet.

Restaurant for sjømat

– For oss er det ikke utnaturlig med egen sjømatrestaurant. Den har fått navnet "Fjordstua", og her kan det faktisk være lurt å bestille bord om man vil innom. Dette er ikke utelukkende resultat av at moldenserne er blitt ekstra glade i sjømat. Rett over gata ligger Fylkeshuset, som genererer besøk. Og etter at Ormen Lange-anlegget ble ferdigstilt har de åpnet seg muligheter i oljebransjen.

Les hele saken i Horeca nummer 7 2010

Bli abonnent på Horeca her

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS