Geir Skeie og Halvor Heuch
Geir Skeie og Halvor Heuch

Skeie lager norsk ekstremmat på Grüne Woche

Arcus er med i den norske delegasjonen på Grüne Woche i Berlin fra 15. til 24. januar, Messen er verdens største forbrukermesse for landbruk, mat og reiseliv. Med seg til Berlin har Arcus kokkeverdensmester Geir Skeie.

Publisert

Geir Skeie og Halvor Heuch.

Skeie skal presentere rykende fersk norsk ”ekstremmat”; retter med særnorske råvarer som klippfisk, kongekrabbe og hjortehjerte med følge av akevitt. Forarbeidet ble gjort i Kaupanger før jul sammen med destillatør Halvor Heuch.

Største forbrukermessen i verden

Grüne Woche er verdens største forbrukermesser for mat og landbruk med nær 600.000 besøkende, ca. 1700 utstillere fra 60 land og rundt 4000 journalister.

Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen på Grüne Woche med blant annet Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin som sentrale samarbeidspartnere.

Akevittmarinert gammelost

– Grüne Woche er en av de viktigste profileringsarenaene for matkultur og reiseliv. Geir Skeie er eminent i å finne frem til nye smaksopplevelser av norske råvarer. Hans nye akevittmarinerte gammelost vil nok vekke oppsikt blant tusenvis av besøkende og journalister i Berlin, sier informasjonssjef i Arcus Annette Fosaas.

Ekstremretter

Geir Skeie og sjefsdestillatør i Arcus Halvor Heuch vil presentere Skeies nye ekstremretter rykende ferske på den norske pressekonferansen som vil finne sted i Den norske ambassaden om ettermiddagen torsdag 14. januar.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk åpner den norske standen fredag 15. januar klokka 10.00. Både Halvor Heuch og Geir Skeie vil være til stede på den norske standen på åpningsdagen.

Her vil det blant annet være mulig å smake på den akevittmarinerte gammelosten og Skeies ekstremretter basert på norske råvarer fra kyst og innland, sammen med Linie Aquavit og Fjøllmat Aquavit.

Pressemelding

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS