ArneBrimiStenaLine
ArneBrimiStenaLine

Tre nye år med Brimi på Stena Line

Stena Line Norge og mesterkokken Arne Brimi har forlenget samarbeidsavtalen om årlige Brimi-menyer på Stena Saga i ytterligere tre år. Samarbeidet innebærer komposisjon av menyer til a la càrte-restauranten Metropolitan vår og høst.

Publisert

Stena Saga. (Foto: Stena Line)

Trening av kokker og kjøkkenpersonale i tilberedelse av rettene, og kelnerne i servering og presentasjon av disse rettene, inngår også.

Arne Brimi og Stena Line forlenger samarbeidet. (Foto: Stena Line)

I tillegg omfatter avtalen rett til å benytte Arne Brimis navn i markedsføringen av de Brimi- inspirerte måltidene.

Positivt effekt

– Vi har utvilsomt hatt en meget positiv utvikling både i anerkjennelse fra de reisende, og i vårt omdømme som et skip med førsteklasses spisested og menyer tilhavs, sier Stena-sjefen Stein Wettergreen.

Nå serveres både Brimis høst- og vintermenyer og julebord om bord, og i månedsskiftet mars/april er det klart for nye Brimi-menyer. Også for vårt personale er det oppmuntrende å arbeide med Arne Brimi. De positive tilbakemeldingene øker naturligvis også arbeidsgleden.

Norsk

Arne Brimi har ingen problemer med å sette smaksløkene i sving med sin meny på Stena Saga.

Ingrediensene er så norske og så gode som noen kan ønske seg: Elg, laks, rein, hellefisk og eplelake med Calvadoskrem. Ja, kremen har et lite islett av noe fransk i seg, men ellers er det norsk alt sammen.

Dagens lunsjrett

Til ”Dagens lunsjrett” har mesterkokk Brimi laget to alternativ: Elgkarbonader med fløtesaus smaksatt med brunost samt kokte poteter og rårørte tyttebær. Eller laksefilet med smørfreste gulrøtter og estragon- og sennepsrømme samt kokte poteter.

A la Càrte-menyen innledes med Brimis kremede laksemousse som forrett. En mild laksemousse toppet med stekt morkel og sjalottløk skal pirre smaksløkene som en start på måltidet.

Varmrettene byr på henholdsvis reinsdyrfilet med portvinfløtesaus, potetkake med steinsopp samt sukkererter, og stekt hellefisk med smørkokt sjalottløk og kokte poteter.

Eplekake med Calvados-krem

Et måltid uten dessert er ikke komplett, og denne gang varter Arne Brimi opp med eplekake og Calvadoskrem.

– Mens dere lar de søte smakene synke inn og Oslofjorden sakte glir forbi, ønsker jeg dere velkommen tilbake en annen gang. Nye sesonger venter, velkjente og nye smaker skal komponeres til nye måltider, sier Arne Brimi.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS