Hooters
Hooters

Vil etablere Hooters i Stavanger

Den amerikanske restaurantkjeden Hooters, med sine lettkledde serveringsdamer, vil gjerne etablere seg i Stavanger. Men det norske Likestillingsombudet mener virksomheten vil være i strid med norsk lov.

Publisert

Hooters vil etablere seg i Stavanger, men møter motstand, blant annet hos Likestillingsombudet.

Hooters serverer mat og drikke som alle andre restauranter, men i motsetning til konkurrentene, består servitørene utelukkende unge kvinner - iført tettsittende topper og korte shorts.

Spiller på kropp

Kjedens eget nettsted slår fast at servitørene skal virke seksuelt tiltrekkende.

Les mer om Hooters på hjemmesiden

– Hvis en arbeidsgiver lyser ut stillinger der bare kvinner kan søke og det ikke er noen saklig grunn til at bare ett kjønn kan ansettes, er dette brudd på likestillingsloven, sier Bjørg Unstad, leder for samfunnsavdelingen hos Likestillingsombudet, til Stavanger Aftenblad.

– Forkastelig

- Det er riktignok lov å diskriminere i noen tilfeller ved bare å rette seg mot ett kjønn, men i denne saken vil dette etter all sannsynlighet ikke være en saklig grunn, uttaler Unstad videre.

Hun kaller det sågar forkastelig at arbeidsgivere kan stå bak en slik ansettelsespolitikk.

– Jeg kan ikke se noen grunn til at serveringssteder rettet mot allmennheten bare skal ha unge kvinner som serveringspersonell, uttaler Unstad.

Rådmannen foreslår avslag på søknaden

Stein Hansson, som er advokat hos Nilsen & Wold AS, forklarer hvorfor servitørene må være lettkledde.

– Restaurantenes tema er strandliv, og menyen består av sjømat, salat, hamburgere, biff og kylling, og skal vise sport på storskjermer. Da er det naturlig at de som serverer, er lettkledd, uttaler han...

Rådmannen i Stavanger anbefaler at søknaden fra advokatfirmaet avslås.

Advokat Stein Hansson er villig til å anke et eventuelt avslag til Fylkesmannen, og ta saken videre til Stavanger tingrett hvis nødvendig, skriver nrk.no

Les hele saken på nrk.no

"
Powered by Labrador CMS