Animalia sauer kjøtt2

Kjøttproduksjonen i sterk vekst i Norge

Ferske tall fra Statens landbruksforvaltning (SLF) viser at den samlede innenlandske kjøttproduksjonen har økt med 20 prosent siden 2005. Veksten siden 2005 er på over 50 000 tonn, og er størst i trøndelagsfylkene, skriver bladet Kjøttbransjen.

Publisert

Illustrasjonsfoto

– Sterk vekst i etterspørselen etter svine- og kyllingkjøtt er drivkraften bak veksten. Folketallet øker med over en prosent i året, og i tillegg spiser vi langt mindre innmat enn tidligere generasjoner. Dermed må det flere dyr til for å gi nok biff og indrefilet, sier direktør Hans Thorn Wittussen i Nortura totalmarked til bladet Kjøttbransjen.

Kylling i sterk vekst

Kylling står for over halvparten av veksten. Det har også vært stor oppgang på gris, mens veksten på storfe, sau og lam har vært svært moderat.

Produksjonsveksten fordeler seg ulikt rundt i landet.

Størst vekst i Trøndelag

Veksten er klart størst i Nord-Trøndelag, over 50 prosent siden 2005. Sør-Trøndelag følger deretter med 36 prosent, videre kommer Rogaland med 27 prosent og Hedmark med 20 prosent vekst.

Les mer på Kjottbransjen.no

"
Powered by Labrador CMS