VinillustrasjonCOLOURBOX
VinillustrasjonCOLOURBOX

Kjøper majoriteten i drikkevareselskapet Solera

Ledere og fond til det nordiske oppkjøpsfondsselskapet CapMan har sammen kjøpt ut de passive eierne av Solera AS. Etter oppkjøpet vil CapMan eie rundt 76 prosent av ordinære aksjer, de resterende 24 prosentene av ordinære aksjer vil bli eiet av investorer og ledelsen i selskapet. CapMan vil spesielt bidra til selskapets vekst i Sverige og Finland.

Publisert

– Solera er markedsleder på vin i Norge, og har gode forutsetninger for å bedre sin markedsposisjon i både det svenske og finske markedet. Vårt mål er å styrke markedsposisjonen til selskapet ytterligere, utvikle produktporteføljen og styrke selskapets organisasjon. Vår visjon er, sammen med ledelsen, å bygge Solera til et ledende nordisk drikkevareselskap med fokus på de ledende merkevarene, sier Mats Gullbrandsson. Han er CapMans ansvarlig partner for investeringen i fondet CapMan Buyout.

Solera omsatte for to milliarder kroner i 2010 og hadde et driftsresultat på 110 millioner kroner.

Administrerende direktør Stefan H. Norberg i Solera er fornøyd med det som skjer. (Foto: Solera)

Fornøyd direktør

– CapMan er en perfekt partner for ledergruppen i Solera. Vi har et sammenfallende syn på strategisk retning og fremtidige ambisjoner, noe som også vil bidra til å styrke våre produktpartnere i fremtiden. Potensialet for Solera er betydelig, og vi ser frem til å utvikle selskapet videre med CapMan og deres team, så vel som co-investorene Johan Kullander, Peter Candell og Johan Bjarke, sier administrerende direktør Stefan H. Norberg i Solera.

Stort selskap

Selskapet har inntil nå vært eiet av Tvenge Eiendom (45 prosent), EAE Holding Wine & Spirits (28 prosent), Stenberg Finans (14 prosent), Løkkaskogen Invest (9 prosent) og Jafema (4 prosent).

CapMan er et av de ledende oppkjøpsfondene i de nordiske land og Russland. De kontrollerer verdier for i størrelsesorden 3,4 milliarder euro. CapMan har fire større satsninger: CapMan Buyout, CapMan Russi, CapMan Public Market og CapMan Real Estate. Hvert av fondene har egne dedikerte team og fond. CapMan har totalt 140 medarbeidere i Oslo, Stockholm, Helsinki. Moskva og Luxembourg. Selskapet ble etablert i 1989 og har vært listet på Helsinki-børsen siden 2001. CapMan har ingen konkurrenter til Solera eller andre drikkevarevirksomheter i porteføljen.

Kjente merker

Transaksjonen er betinget av godkjennelse fra Konkurransetilsynet. Transaksjonen forventes å bli gjennomført i løpet av august 2011.

Soleras største vinmerker inkluderer blant annet Masi, Robertson, Nicolas Feuillatte og Marques de Caceres. I tillegg kommer ølmerkene Pisner Urquell, Grolsch og Miller som importeres gjennom Multibev AS.

Solera Beverage Group

Solera Beverage Group er en gruppering av nordiske drikkevareimportører etablert i Norge, Sverige og Finland. I Norge representerer Solera blant annet importørene Engelstad, Stenberg & Blom, BestCellars, Eurowine og Mulitibev. Solera omsatte for to milliarder kroner i 2010 og hadde et driftsresultat på 110 millioner kroner. Selskapet ledes av Stefan H. Norberg.

Webside:www.solerabeveragegroup.com

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS