Stefan Norberg Solera

Solera dobler omsetning og resultat

Torstein Tvenges vinselskap Solera Beverage Group omsatte for to milliarder kroner i 2010 mot 908 millioner kroner i 2009. Driftsresultatet økte fra 44 til 110 millioner kroner. Solera har på rekordtid blitt den største leverandøren av svakvin til Vinmonopolet, med en markedsandel på 15 prosent.

Publisert

Administerende direktør Stefan H. Norberg kan se tilbake på et rekordresultat i fjor. (Foto: Solera.no)

Selskapet hadde flest nylanseringer i Vinmonopolets basisutvalg av samtlige aktører i 2010. Solera opererer også i Sverige og Finland og har hatt betydelig vekst i alle markedene det siste året.

Vil bli Nordens ledende

Administrerende direktør Stefan H. Norberg sier at målet er å gjøre Solera til Nordens ledende vinimportør og at de ligger ett år foran skjema.

– Vårt mål var å selge 32 millioner liter i året innen 2011. Det målet nådde vi allerede i fjor. De siste årene har vi hatt en usedvanlig positiv utvikling gjennom både oppkjøp og organisk vekst. Vi har hatt fokus på de riktige tingene. Aktiv porteføljeforvaltning, effektivisering, struktur og målrettet arbeid har økt lønnsomheten kraftig. Vi er nå størst i Norge og sjette størst i Sverige med en markedsandel på åtte prosent. Virksomheten i Finland har på tre år etablert seg blant de ti største i landet, sier Norberg.

Kjente merker

Soleras største vinmerker inkluderer blant annet Masi, Robertson, Nicolas Feuillatte og Marques de Caceres.

I tillegg kommer ølmerkene Pisner Urquell, Grolsch og Miller som importeres gjennom Multibev AS.

Solera Beverage Group

Solera er en gruppering av nordiske drikkevareimportører etablert i Norge, Sverige og Finland. I Norge representerer Solera blant annet importørene Engelstad, Stenberg & Blom, BestCellars, Eurowine og Mulitibev. Selskapet eies Torstein Tvenge (45 prosent), EAE Holding Wine & Spirits (28 prosent), Stenberg Finans (14 prosent), Løkkaskogen Invest (9 prosent) og Jafema (4 prosent).

Powered by Labrador CMS