MobilReiseplanlegger

Mobilen er den nye reiseplanleggeren

Vi skal ikke mange år tilbake før det å bestille en reise var en ganske omstendelig prosess. Det var ikke mulig å gjøre bestillingen selv, billettene kom i en konvolutt og måtte du gjøre en endring var telefonen det eneste alternativet. Ja, i tillegg til faks og personlig oppmøte da selvsagt. Nå er mobiltelefonen den nye reiseplanleggeren.

Publisert

Illustrasjonsfoto

VIA Travel har gjennomført en omfattende undersøkelse knyttet til nordmenns bruk av smarttelefoner i forbindelse med reiser, og konklusjonen er entydig:Mobilen er den nye reiseplanleggeren.

Over 60 prosent

63 prosent av de reisende har en smarttelefon, en andel som øker måned for måned, og av disse bruker seks av ti den som et verktøy i forbindelse med planlegging og gjennomføring av reiser.

Og tro ikke at det er den yngre generasjonen som alene driver denne trenden. Nærmere 60 prosent av de over 50 år bruker også mobilen som et reiseverktøy, mot omkring 65 prosent for de som er under 30 år.

Det er foreløpig en vesentlig større andel menn enn kvinner som har smarttelefon, 72 mot 51 prosent. Likevel, om du er kvinne eller mann, har du først en smarttelefon, tar du den raskt i bruk som et operativt og nyttig verktøy.

3600 forretningsreisende har svart på undersøkelsen, som forteller at videokonferanser i liten grad har erstattet forretningsreisene. Beskjedne 4,9 prosent svarer at videokonferanser har redusert behovet for forretningsreiser i meget stor grad og kun 5,7 prosent tror det vil redusere behovet de neste to årene.

Mange populære reise-apps

Verktøyene som tilbys de reisende i form av apps er mange og blir stadig bedre. VIA Travel har utviklet en egen app for sine kunder, som åpner helt nye muligheter på mobilen.

Rune Feltman i Via Travel.

I tillegg har både Flytoget, Oslo Lufthavn og Avinor gratis apps som mange reisende raskt har lært seg å sette pris på. Og på toppen kommer de mange løsningene som forteller deg hvor du bør spise, hvor du bør shoppe og hva du kan gjøre når du er i en fremmed by.

Teknologi og service er fremtiden

Adm. direktør i VIA Travel Norge, Rune Feltman er positivt overrasket over hvor stor andel som allerede bruker smarttelefonen som et reiseverktøy:

- Det mest overraskende er kanskje at generasjonsforskjellene er så små. I blant får man inntrykk av at smarttelefoner hovedsakelig er et underholdningsmedium for de som er under 30 år. Vår undersøkelse viser entydig at dette ikke er riktig.

VIA Travel har vært oppmerksom på denne utviklingen lenge:

- Undersøkelsen bekrefter hvor viktig det er at vi i VIA Travel er i front med å utvikle mobile løsninger. Det er ingen tvil om retningen for vår bransje. Vi må kunne tilby relevante og brukervennlige teknologiske løsninger i kombinasjon med den menneskelige servicen som alle reisende iblant har behov for.

Og på spørsmålet, forsikrer Feltman at det fortsatt er mulig å bestille reisen via faks. Kanskje godt å vite dersom mobilen skulle være utenfor dekning.

Pressemelding

---

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 42. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS