RegionVestpå1

Region Vestpå vant Det Norske Måltid 2011

– Den var den siste kremdotten som avgjorde det hele. Det var nemlig utrolig jevnt mellom lagene, sa juryleder Bent Stiansen da han utropte matlaget Vestpå til vinnere av finalen i Det Norske Måltid.

Publisert

Region Vestpå besto av Simon Nesse Økland (fra venstre), lagleder Morten Sjøvik og Bodil Fjellestad. (Foto: Morten Holt)

Fem søndager på rad har Arne Hjeltnes og Heine Totland tatt oss med på kryss og tvers i landet på jakt etter gode råvarer og menneskene bak.

I hver episode på TV2 har vi møtt kokker, produsenter og andre fagfolk som er lidenskapelig opptatt av maten som produseres i det langstrakte og frodige landet vårt.

Tre matentusiaster har blitt tatt ut til matlaget i sin region. I Stavanger i kveld møttes matlagene til en intens tv-sendt finale. Juryens Bent Stiansen forsikrer at nivået var høyt. Til slutt var det desserten som avgjorde kampen.

Sjøvik ledet laget

Matlaget Vestpå består av Morten Sjøvik, kjøkkensjef på Preikestolen Fjellstue i Ryfylke, Bodil Fjellestad fra Gloppen Hotell og Fjordameny i Gloppen og Simon Nesse Økland fra Bømlo, som er lakseprodusent.

– Vi hadde bestemt oss for porsjonskake, fordi det ser finere ut til dommerne. Det var Bodil som hadde ansvaret for bløtkaken, sier lagleder Morten Sjøvik.

Saken fortsetter under bildet

Morten Sjøvik, kjøkkensjef på Preikestolen Fjellstue i Ryfylke,ledet laget fra Region Vestpå. (Foto: Morten Holt)

Bløtkaken avgjorde

Bløtkake var obligatorisk dessert, og Bodil hadde sørget for å ta med seg bringebær fra Gloppen.

Vinnerbløtkaken til matlaget fra vest. (Foto: Tom Haga)

Ideen i konkurransen var å utnytte råvarer fra egen region for å skape det beste norske måltidet. Vestpå-laget hadde Salmalaks og gris fra Prima Jæren som sine hovedråvarer.

De stresset litt med laksen i forretten, men ellers hadde de god kontroll, synes de. Men de hadde ikke trodd de skulle vinne. Etterpå, med hver sin pris på armen er de rolige og fornøyde alle tre. Herlig, sier Simon.

Dette serverte Region Vestpå

* Nøttebakt Salmalaks med jordskokkroyal, jordskokk, bondebønner, vaktelegg fra Tau, jordskokkchips, brønnkarsepuré og smørsaus med lakserogn

* Gris fra Prima Jæren med kombinasjon på løk, sylta eple, saltbakt rødbet, persillerot, potetgnocchi, svine- og eplesjy

* Bløtkake i porsjonsstørrelse med bringebær

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS