
Sikrogn og hjort til Nobelkonsert-gjestene
Råvarer fra Hedmark står sentralt når Tommy Østhagen fra Løten komponerer menyen til fredspriskonserten i Oslo Spektrum. Menyen er ikke helt spikret ennå, men én ting er sikkert, de over 500 Nobelkonsert-gjestene får blant annet servert sikrogn, grønnsaker og hjort.
Hjortekjøtt fra Tommy Østhagens hjemkommunen Løten er blant råvarene som skal serveres på Nobelkonsert-gjestene.

Men sikrogn fra Storsjøen i Rendalen, grønnsaker fra Løten og Stange og hjort fra Løten er noen av råvarene kokk Tommy Østhagen med glede benytter i menyen som serveres under fredspriskonserten 11. desember.
– Til arrangementet vil det bli brukt utelukkende norske råvarer. Av disse er 50-60 prosent fra Hedmark, sier Tommy Østhagen til Østlendingen.
Logistikk
Mye av maten tilberedes på eget kjøkken – før det fraktes til arenaen.
– Det er en utfordrende jobb rent logistikkmessig, med servering forskjellige steder inne i Oslo Spektrum. I tillegg er det vanskelig å bevege seg, blant annet grunnet høyt sikkerhetsnivå, sier han.
Annerledes produkter

– Vi ønsker å benytte gode produkter – som er annerledes. Kokkene mine har ofte ytret at det er stusslige muligheter til slikt i Hedmark. Men nå opplever jeg tvert imot at det er mye bra å hente derfra. Mitt inntrykk er at det ofte har vært en utpreget “stå med lua i hånda-holdning” i Hedmark; at man ikke har turt å tenke stort nok. Det er viktig for meg å vise at fylket har mye å by på også i forhold til råvarer, sier Tommy Østhagen.
"Restaurantmat uten restaurant
Kreativ Caterings idé er å servere restaurantmat uten restaurant. Du holder "restauranten", mens Kreativ Catering leverer mat som tilberedes av profesjonelle kokker.
Siden NM-kokk Tommy Østhagen startet virksomheten på Nordstrand i 2003, har Kreativ Catering løftet cateringmatens omdømme opp på et nytt nivå, heter det på hjemmesiden.
Kreativ Catering har i dag 11 ansatte.
– Det har egentlig gått bra helt fra starten i 2003. Men det siste året har vært spesielt oppløftende, med en økning i oppdragsmengden på rundt 50 prosent, sier Østhagen.
Regnskapene viser en omsetning på 6,7 til 8 millioner kroner i alle årene fra 2007 til 2010. Resultatmessig viser tallene fra rundt 1 million til 1,5 millioner kroner pluss.
"