Hjort

Sikrogn og hjort til Nobelkonsert-gjestene

Råvarer fra Hedmark står sentralt når Tommy Østhagen fra Løten komponerer menyen til fredspriskonserten i Oslo Spektrum. Menyen er ikke helt spikret ennå, men én ting er sikkert, de over 500 Nobelkonsert-gjestene får blant annet servert sikrogn, grønnsaker og hjort.

Publisert

Hjortekjøtt fra Tommy Østhagens hjemkommunen Løten er blant råvarene som skal serveres på Nobelkonsert-gjestene.

Men sikrogn fra Storsjøen i Rendalen, grønnsaker fra Løten og Stange og hjort fra Løten er noen av råvarene kokk Tommy Østhagen med glede benytter i menyen som serveres under fredspriskonserten 11. desember.

– Til arrangementet vil det bli brukt utelukkende norske råvarer. Av disse er 50-60 prosent fra Hedmark, sier Tommy Østhagen til Østlendingen.

Logistikk

Mye av maten tilberedes på eget kjøkken – før det fraktes til arenaen.

– Det er en utfordrende jobb rent logistikkmessig, med servering forskjellige steder inne i Oslo Spektrum. I tillegg er det vanskelig å bevege seg, blant annet grunnet høyt sikkerhetsnivå, sier han.

Annerledes produkter

– Vi ønsker å benytte gode produkter – som er annerledes. Kokkene mine har ofte ytret at det er stusslige muligheter til slikt i Hedmark. Men nå opplever jeg tvert imot at det er mye bra å hente derfra. Mitt inntrykk er at det ofte har vært en utpreget “stå med lua i hånda-holdning” i Hedmark; at man ikke har turt å tenke stort nok. Det er viktig for meg å vise at fylket har mye å by på også i forhold til råvarer, sier Tommy Østhagen.

"

Restaurantmat uten restaurant

Kreativ Caterings idé er å servere restaurantmat uten restaurant. Du holder "restauranten", mens Kreativ Catering leverer mat som tilberedes av profesjonelle kokker.

Siden NM-kokk Tommy Østhagen startet virksomheten på Nordstrand i 2003, har Kreativ Catering løftet cateringmatens omdømme opp på et nytt nivå, heter det på hjemmesiden.

Kreativ Catering har i dag 11 ansatte.

– Det har egentlig gått bra helt fra starten i 2003. Men det siste året har vært spesielt oppløftende, med en økning i oppdragsmengden på rundt 50 prosent, sier Østhagen.

Regnskapene viser en omsetning på 6,7 til 8 millioner kroner i alle årene fra 2007 til 2010. Resultatmessig viser tallene fra rundt 1 million til 1,5 millioner kroner pluss.

Les hele saken på Ostlendingen.no

"
Powered by Labrador CMS