24 år gamle Simen Vinge er hotelldirektør for nyåpnede Comfort Hotel Xpress. (Foto: Morten Holt)

Berømmes for godt lederskap

En av landets yngste hotelldirektører, Simen Vinge (25), som leder Comfort Xpress Hotel i Møllergata, berømmes for sitt lederskap etter at hotellet havnet midt i bombedramaet i Oslo sist fredag. Via Facebook og sosiale medier fikk han evakuert gjestene på hotellet. Hotellet var stengt i flere dager etter hendelsen, men tirsdag denne uka var nytt inngangsparti på plass.

Publisert

Comfort Hotel Xpress var stengt i flere dager etter hendelsen, men tirsdag denne uka var nytt inngangsparti på plass. Dette bildet ble tatt tirsdag kveld. (Foto: Morten Holt)

Hotellet, som ble åpnet tidligere i år, ligger bare et par hundre meter fra regjeringskvartalet på hjørnet av Youngstorget og like ved Hammersborg Torg, der den terrorsiktede hadde parkert sin Fiat Doblo før ferden videre til Utøya.

25 år gamle Simen Vinge berømmes for sitt lederskap etter at Comfort Hotel Xpress ble rammet av bombeangrepet i Oslo sist fredag. (Foto: Morten Holt, arkivfoto)

Sju unge ansatte var på jobb på hotellet fredag ettermiddag, men ingen av dem kom fysisk til skade. Både ansatte og gjester på Comfort Xpress ble via sosiale medier bedt om å evakuere til Clarion Royal Christiania. Der ble det satt opp et lite kontor for de ansatte med noen lånte datamaskiner.

Les mer på hotellets Facebook-side

Brukte sosiale medier

Alle gjestene måtte evakueres, og Vinge brukte sosiale medier for å kommunisere med gjestene.

– Jeg sørget for å oppdatere Twitter og Facebook fra telefonen min midt i det hele. Vi hadde jo ikke noe ønske om at gjester skulle forsøke å komme seg til hotellet slik situasjonen var der. Sosiale medier var den eneste riktige kommunikasjonskanalen å bruke der og da for å holde folk oppdatert, sier Vinge til E24.

Les mer om evakueringen i en sak publisert på Horecanytt.no sist fredag ettermiddag

Ødela inngangspartiet

Hotellets fasade raste inn i lobbyen da det voldsomme trykket fra eksplosjonen rammet Comfort Hotel Xpress sist fredag.

Før hotellet kunne gjenåpnes måtte hele inngangspartiet erstattes og bygget måtte sikres for setningsskader. Tirsdag var nytt inngangsparti på plass og hotellet er nå gjenåpnet.

- Eksepsjonelt lederskap

"

Direktør for Comfort Hotels, Thomas Westergaard (til høyre), er svært imponert over lederskapet Simen Vinge (til venstre) viste da Comfort Hotel Xpress ble rammet av bomben sist fredag. (Foto: Morten Holt, arkivfoto)

Direktør for Comfort Hotels, Thomas Westergaard, er svært imponert over innsatsen unge Vinge gjorde under evakueringen og oppfølgingen av hotellets gjester.

– Det lederskapet Simen har vist har vært helt eksepsjonelt, sier Westergaard til E24.

Han forteller at Vinge ringte ham bare ti minutter etter at bomben gikk av i regjeringskvartalet, da var gjestene allerede evakuert.

– De tyngste timene

Westergaard satte seg straks i bilen og kjørte fra Arendal til Oslo. Han mener både Vinge og de ansatte ved hotellet har gjort sitt ytterste i en vanskelig situasjon.

Simen Vinge innrømmer at det var tøft å stå midt oppe i dramaet.

– Jeg har jobbet lenge i Nordic Choice, men fredagen og de 30 timene etterpå er de tyngste jeg har opplevd, forteller Vinge til E24.no.

Blomsterhavet i Oslo sentrum bare vokser og vokser. (Foto: Morten Holt)

Les mer på E24.no

"
Powered by Labrador CMS