Eyvind Hellstrøm og Ingrid E Hovig

Kårer den beste Salma-retten

Landets to mest profilerte matpersonligheter, Ingrid Espelid Hovig og Eyvind Hellstrøm, leder an i dommerpanelet i finalen i matkonkurransen Salmachef, en konkurranse som arrangeres i forbindelse med Gladmat i Stavanger 21. juli. Matkonkurransen er for vanlige folk, og målet er å lage den beste retten med Salma-laks.

Publisert

Eyvind Hellstrøm og Ingrid Espelid Hovig skal sitte i juryen når Norges beste Salma-rett skal kåres til sommeren. Her sitter de to i æresjuryen under Bocuse d'Or Europe i Stavanger i 2008. (Foto: Morten Holt)

Påmeldingen er i full gang, men det er stadig mulighet til å melde inn sine Salma-favoritter, og få dem servert til virkelige matkjennere. Målet med konkurransen er å gi inspirasjon og matglede på en uhøytidelig måte.

I juryen

Både Ingrid Espelid Hovig og Eyvind Hellstrøm har tidligere besøkt Nordens største matfestival, og begge to har fått smaken på Salma.

Nå er de sammen med toppkokken og Norges nye Bocuse d’Or-deltaker Ørjan Johannessen og Salma-sjef Trym Eidem Gundersen med i juryen som skal smake seg frem til landets beste Salma-rett.

På nett

Kvalifiseringen skjer på nett, mer informasjon og påmelding finner du på Salma.no, Facebook og på Salma-pakningene i butikker over hele landet. Der kan folk legge inn sin favorittoppskrift, og fire heldige finalister blir sendt til Gladmat for å konkurrere i finalen.

Fristen for påmelding er 25. mai.

Premien til den beste Salma-kokken er en reise for to til matbyen Lyon i Frankrike.

Markere seg i Stavanger

– For oss er det viktig å markere oss skikkelig på Gladmat, for i Stavanger samles utrolig mange matentusiaster fra hele landet, og vi gleder oss til å oppleve festivalen og smake på den gode maten. Samtidig ser vi frem til å møte Salma-glade folk, både på standen vår og i konkurransen, sier Trym Eidem Gundersen.

"
Powered by Labrador CMS