MagnusSvensson11

Ny smaksguide for juice

Det er ikke noe enklere å kombinere juice og mat enn vin og mat, skal vi tro ekspertisen – med svenske Magnus Svensson i spissen. – Hvorfor i all verden serveres yoghurt med appelsinjuice til lunsjen på flyreisen? Det finnes knapt en dårligere kombinasjon, sier Svensson.

Publisert

Magnus Svensson, som til daglig er kreativ leder for sommelierutdanningen på Restaurangakademien, har sammen med Tropicana utviklet en guide som viser hvordan forskjellige retter og smaker passer til forskjellige juicetyper. (Foto: Heidi Fjelland)

Derfor innføres det nå et nytt smakskonsept med ikonsystemet fra vinens verden på norske lunsj- og frokostbord.

Smaksguide

Svensson, som til daglig er kreativ leder ved Sommelierutdanningen på Restaurangakademien i Sverige, vil lære oss om nye smakskombinasjoner der forskjellige typer fruktjuice kombineres med ulike råvarer.

I samarbeid med Tropicana har han gjennom smaksprosjektet utarbeidet en smaksguide til hver juice – som har som formål å veilede de som arbeider i hotell- og restaurantbransjen og forbrukerne til gode smakskombinasjoner både til frokost og lunsj.

Bli en juicekjenner

Det er for øvrig første gang at vinverdens ikonsystem tas i bruk for juice.

Guiden beskriver sammensetningen av sødme, syre og bitterhet. Det er disse smaksfaktorene som avgjør hvor godt juicen passer til ulike matretter.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

– Akkurat som med vin, passer og løfter forskjellige juicesmaker og råvarer hverandre på ulike måter, forklarer Svensson.

De rette kombinasjonene

Tilhører du dem som ubevisst har tatt en slurk appelsinjuice rett etter en skje med egg og kaviar og fått en noe overraskende smaksopplevelse?

Med smaksguiden kan vi for eksempel lettere forstå at kombinasjonen kaviar og appelsinjuice ikke er en heldig kombinasjon, men at en skive leverpostei med sylteagurk passer godt til en juice med mandarinsmak.

Juice med frisk appelsinsmak har en lett bitterhet i avslutningen. Den har en svært sterk smaksprofil, som gjør at den kan kombineres med andre smaksrike retter, som for eksempel sursild.

– Det blir enklere å sette sammen de gode smakskombinasjonene når vi har smaksguiden som hjelpemiddel, sier han.

Les hele saken og mer om smaksguiden i Horeca nummer 3 2011

Bli abonnent på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS