VintråkkingHeidiIrenHansentv

Tråkk deg til varm vin-vinter

Vil du bytte ut vinteren med sol og drueranker – som vinmaker i Australia? I fjor var det Heidi Iren Hansen som ble plukket ut, og som fikk en annerledes vinteropplevelse blant vinstokkene. Nå har du muligheten. Det australske vinhuset Lindeman’s søker nemlig en vin-elsker til en toukers (vin)terjobb på vingård i Australia.

Publisert

Heidi Iren Hansen smaker viner.

Alt som kreves er at du er interessert i vin – ekspert blir du uansett av premien.

- Som vinmakerpraktikant får den heldige være med på alt fra å tråkke druer til å tappe vin på flasker. Det blir to hektiske og innholdsrike uker siden det er mye å lære når god vin skal lages, sier Lenita Nylund, Norges-sjef for Lindeman’s, i en pressemelding.

Fristen for å melde sin interesse er 31. oktober.

Du kan også lese mer og søke praktikantjobben på www.lindemanswinemaker.com.

Tett på vinmakerne

To år med vinmaker-konkurranser viser at folk fra hele landet er glad i både god vin og eksotiske opplevelser. I fjor var det rekordmange søkere, og blant dem som overbeviste juryen om at hun hadde motivasjon og eventyrlyst var Heidi Iren Hansen fra Askim.

Som en av finalistene ble 24-åringen invitert til Oslo der hun konkurrerte i druetråkking, vin-quiz og blindsmaking – og vant.

"

Heidi Iren Hansen fikk besøke Lindeman`s i Australia i fjor vinter. (Foto: Morten Holt)

- Oppholdet på Lindeman`s vin-gårder i Australia var helt fantastisk og veldig lærerikt. Jeg fikk være med på alt fra å smake på druer sammen med vinmakerne, til å lage min egen blend av vin. Geografisk var jeg dessuten på forskjellige steder i landet både på store og mindre vinerier, forteller Hansen.

Tyngde i vin

Å kunne være vin-bonde i Australia ved et av landets mest tradisjonsrike vinhus, åpner for opplevelser vi ikke har tilgang til i Norge.

- Her hjemme kan man både lese om og smake på vin, men man får ikke nærkontakt med selve produksjonen. Derfor er dette en drømmesjanse for dem som søker tyngde innen vin-bransjen, enten man har en drøm om å bruke det profesjonelt eller bare er interessert på hobby-nivå, sier Lenita Nylund i Lindeman’s som regner med stor pågang om å bli vinmaker også i år.

- Får masse erfaring

Fjorårets vinner er ikke i tvil om hva drømmesjansen betyr:

- Går du med et lite ønske om å få jobbe med vin er et opphold på Lindemans vinerier et perfekt spark bak. Når du kommer hjem har du erfaring i massevis, sier Heidi Iren Hansen.

Søkere må være:

* Norske statsborgere over 18 år

* Tilgjengelig for reise to uker i perioden (februar-mars 2012)

* Arbeidsdyktige, og Treasury Wine Estates forbeholder seg retten til å kreve helseattest.

* Søkere er selv ansvarlig for å søke om visum til Australia, og Treasury Wine Estates kan ikke holdes ansvarlig dersom visum ikke blir innvilget.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS