VIAFeriecenterNorgeAnnikenAaseth

VIA Tours i seng med fienden

Feriecenter Norge AS med sine åtte butikker, 30 ansatte og årlige omsetning på 220 millioner kroner blir fra 1. januar 2012 en del av VIA Tours. Feriecenter-kjeden er Norges tredje største feriebyrå målt etter omsetning. VIA Tours er Norges største med en omsetning på rundt 900 millioner kroner.

Publisert

– Innlemmelsen av Feriecenter er strategisk viktig for oss. Med byråer i Sandvika, Drammen og Lørenskog får tilgang til en stor og svært spennende kundegruppe rett utenfor Oslo sentrum, sier Anniken Aaseth, daglig leder i VIA Tours.

Innlemmelsen av Feriecenter-kjeden er et strategisk viktig grep for VIA Tours som ønsker ytterligere vekst samt befeste posisjonen som Norges ledende reisebyråkjede for ferie og fritidsmarkedet.

Omprofilering av de første Feriecenter byråene starter umiddelbart og skal senest være gjennomført innen utgangen av mars 2012.

Strategisk veldig riktig

– Innlemmelsen av Feriecenter er strategisk viktig for oss. De er sterke i de områder hvor vi er svake. Vi har blant annet ikke byråer rundt hovedstaden, nå får vi byråer både i Sandvika, Lørenskog og Drammen, sier Anniken Aaseth, daglig leder i VIA Tours.

– For oss er det rent markedsmessig svært riktig å innlemmes i Norges største feriebyråkjede. Vi får en helt annen styrke og synlighet overfor kunder når vi er VIA Tours. I tillegg får vi tilgang til avtaler overfor leverandører og operatører vi tidligere ikke hadde markedsposisjon til, sier Kjetil Tærud, grunder, eier og daglig leder av Feriecenter-kjeden.

Feriecenter får også tilgang til VIA Tours skreddersømtankegang via egen produksjonavdeling, samt tilgang til felles systemer for økonomi og billettering.

Ansatte blir tatt vare på

Ingen ansatte i de to selskapene blir skadelidende som del av prosessen. På Lillehammer, Hamar og Jessheim hvor det i dag både er Feriecenter byråer og VIA Tours byråer blir disse samlokalisert.

På Hamar og Lillehammer, som er kombibyråer i VIA Gruppen (selger både ferie- og forretningsreiser) går de ansatte i over til å rendyrke forretningsreisedelen gjennom VIA Travel. På Jessheim legges Feriecenter byrået ned og de ansatte blir tilbudt jobb i andre avdelinger.

Nye byråer

I Stavanger åpner VIA Tours et helt nytt byrå på Madla i AMFI Madla den 13 oktober. I november åpner kjeden også nytt byrå i Motehuset Bryne Torg. I Bergen styrker VIA Tours sin tilstedeværelse ved at man i tillegg til byrået på Åsane nå også vil være representert med Feriecenter byrået i Sartor Storsenter på Sotra.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS