BennyJakobsen3Arcticus

Vil være byens beste

Det er knallhard kamp om gjestene i hotellmarkedet i Harstad. Ledelsen på Clarion Collection Hotel Arcticus - med nytilsatt hotelldirektør Benny Jakobsen i spissen, har et erklært mål om å være det ubestridte nummer 1-hotellet.

Publisert

Benny Jakobsen overtok som hotelldirektør på Clarion Collection Arcticus Hotel i Harstad 1. oktober 2011. (Foto: Morten Holt)

Mye ligger til rette. Hotellet nyoppusset utvendig og beliggenheten helt ute på kaikanten kan friste de fleste.

Men samtidig ligger hotellet litt bortgjemt i forhold til konkurrentene midt i sentrum, og det er ikke lett å finne fram. Det er som en engelsk gjest skriver på Tripadvisor:

”We stayed there for one night in May. Not easy to find the hotel, in a very quiet area of Harstad. But great location along the shore and nice view on the sea. The sauna was really great with a fantastic view as well. We had free buffet in the evening and the quality of food was good. Breakfast was very good as well”.

Badstue med panoramautsikt

Den sveitsiske gjesten er inne på helt sentrale punkter for Harstad-hotellet.

Den gratis kveldsbuffeen fra 18 til 21 er populær på Collection-hotellene, og en klar maktfaktor i det å sikre seg yrkesreisende som ikke vil bruke opp pengene sine på dyre spisesteder på ukedagene. Det serveres også kaffe, frukt og vafler på ettermiddagene mellom 15 og 18.

Frokosten er god, og beliggenheten likeså. Men det som kanskje er det aller mest spektakulære, er badstua, som springer ut fra hotellet i fjerde etasje. Du føler at du sitter over vannen med utsikt over Vågsfjorden, havna og byen når svettedråpene sildrer. Kanskje en av Norges fineste badstueutsikter?

Saken fortsetter under bildet

Er dette landets beste badstueutsikt. Fra badstua på Clarion Collection Arcticus Hotel i Harstad. (Foto: Morten Holt)

På rett kjøl

Vi har vært inne på det. Hotellmarkedet i Harstad er tøft, og nesten ingen av hotellene har de siste årene gått med akseptabelt overskudd. Etter et tungt år i 2009, var Clarion-hotellet det som i 2010 viste til best resultat (gikk i 0 i fjor), og den nye direktøren Benny Jakobsen (37) har tro på et lite plussresultat inneværende år.

Fra ett av rommene på Clarion Collection Arcticus Hotel i Harstad; Brovingen. (Foto: Morten Holt)

– Det ser ut som om vi har fått driften på rett kjøl. Og jeg ser gode muligheter for å bedre driften, blant annet i form av mer satsing på kurs og konferanse. Det er her vi har mest å hente i tiden som kommer. I små byer, som for eksempel Harstad, er det etter min mening viktig at hoteller har flere bein å stå på, sier han.

– Jeg er spent på fortsettelsen. Det er gjort mye bra her på hotellet de siste årene. Mye ligger til rette, sier Jakobsen, som tok over direktørstolen 1. oktober etter Ole-Jonny Korsgård.

Ny hotellsjef

Samtidig med at Jakobsen satte seg i direktørstolen, ble også Mette Jørgensen ansatt som hotellsjef på Clarion Collection Hotel Arcticus. Hun kommer fra stillingen som husøkonom på Clarion Royal Hotel Christiania i Oslo.

Les hele saken i Horeca nummer 7 2011, som nå er på vei til abonnentene. Der er det også et portrettintervju med Benny Jakobsen.

Bli abonnent på Horeca nå

"
Powered by Labrador CMS