Anna_Juhlin_Starbucks_OsloAirport

Starbucks på Oslo Lufthavn

I dag åpner "verdens første Starbucks i Norge på Oslo Lufthavn" – som SSPs toppsjef her hjemme, Morten Solberg Nilsen, uttrykker det – etter nesten et helt års forberedelser.

Publisert

Anna Juhlin serverer det aller første krus Starbucks-kaffe på Oslo Lufthavn (OSL). (Foto: Starbucks)

Driften forestås av nettopp SSP, etter at samarbeidsavtale ble inngått i fjor vår. Da hadde sonderende forhandlinger allerede pågått et års tid.

Fant hverandre

At de to fant hverandre i Norge, var ingen tilfeldighet: SSP inngikk i 2008 en internasjonal rammeavtale med Starbucks om å bygge 150 Starbucks i Europa i løpet av tre år, i første omgang i Tyskland, Frankrike og UK – og etter hvert to hos "söta bror", og med Helsinki for tur. Nå kommer altså den første i Norge, ved utløpet av denne avtaleperioden. Starbucks omtaler SSP som ”our trusted partner”.

Sikker på suksess

Arjan Oudejans, director licenced stores i den europeiske regionen hvor Norge inngår, og adm. Direktør Morten Solberg Nilsen (t.v.) har store forventninger til ‘verdens første Starbucks i Norge’. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

Adm. dir. Morten Solberg Nilsen la ikke skjul på sine forventninger på en pressekonferanse før åpningen:

– Vi er sikre på at Norge vil bli en suksess for Starbucks og vi er selvsagt svært glade for å åpne Norges første Starbucks her på Oslo Lufthavn. SSP er Starbucks’ foretrukne partner i reisemarkedet i Norge, som i Sverige og Finland og mange andre europeiske land.

Valget av Oslo Lufthavn har flere årsaker: Norge var klar for Starbucks og har vel vært det lenge. Det er en stor etterspørsel, det har vært gode erfaringer ved etableringene i Sverige og i Danmark og vi fikk her muligheten med en flott lokalisering med internasjonal profil.

Et møtested for alle

– Lokaliseringen her er eksepsjonelt god: Vi er på flyplass. Lokaliseringen gir oss mulighet til å treffe alle reisende til og fra Oslo Lufthavn samt alle møtende og følgende. Dette vil bli et møtested for mennesker som reiser, for dem som venter på eller sier farvel til sine kjære, for ansatte på flyplassen og for kunder som bor i området rundt flyplassen.

– Vi vil ha stor trafikk og store kundestrømmer, noe som er SSPs ekspertise. I tillegg passer Starbucks perfekt inn som en del av den fornyelse av spisestedene som nå pågår på Oslo Lufthavn. Intensiv opplæring25 ansatte, hvorav 16 på fulltid, har fått intensiv opplæring i nærmere 13 uker når Starbucks torsdag morgen åpner på "Norges sterkest trafikkerte hjørne" i ankomsthallen på OSL. Medarbeiderne er finplukket fordi pågangen av søkere har vært overveldende.

De heldige som kom gjennom nåløyet, har fått kjørt seg, bl.a. gjennom et fem ukers opphold i to av SSP’s Starbucks enheter i Newcastle. Starbucks-medarbeidere fra Canada har oppholdt seg i Norge for å bistå under trimmingen av den norske staben som skal lage en oase for passasjerer med følge, ansatte på OSL og lokalbefolkningen på nordre Romerike.

Sonja Weisseneder er første Store Manager for Starbucks på OSL. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS