GeiloPrestholt

Nasjonalparkdager på Geilo

Fra lørdag 4. til søndag 12. august markerer Geilo sin status som nasjonalparklandsby. Under nasjonalparkdagene 2012 kan du bli bedre kjent med hvilke muligheter som finnes i hele Hol kommune, bedre utrustet til å benytte deg av mulighetene og bedre motivert til å ta turen til fjells.

Publisert

På vei opp Prestholtstien.

Nasjonalparkdagene starter med Holsdagen lørdag 4. august, her kan du se hvordan et bryllup ble arrangert før i tiden med vielse i Hol gamle kyrkje og brylluspfest på Hol bygdemuseum. Bardøla Høyfjellshotell inviterer til Holsdagsfest med tradisjonskost, leik og dans på kvelden.I går, søndag 5. august, var det dugnad på Prestholtstien opp til Prestholtskarvet. Det forventes at ca. 15 000 mennesker går opp denne stien i løpet av 7-8 uker hver sommer i årene som kommer.

Hjelp fra sherpaer

”Staten yter tilskudd til prosjektet og målet er å steinlegge mest mulig av stien for at den skal tåle ferdselstrykket. I 2011 ble det utbedret 411 meter sti av en total strekning på ca. 1000 meter, arbeidet fortsetter i år. Vi får blant annet hjelp fra sherpaer fra Nepal som er verdens beste steinarbeidere. Senere i uken kan du blant annet delta på fjellturer med guide, omvisning på Geilosmiu, foredrag og lordene i Skarvet og familie/markedstorg på Geilojordet”, heter det i en pressemelding.

Til Lordehytta

Lørdag 11. august går Lordemarsjen. Denne turen går fra Raggsteindalen over Hallingskarvet og Lordehytta, ned til Haugastøl. Turen er på totalt ca. 21 km, og går i Hallingskarvet Nasjonalpark. Det høyeste punktet er Lordehytta, som ligger 1620 m.o.h.

Lordehytta er en steinbu som ble bygd omkring 1880 av den irske lord John Garvagh d.y. Samme dag er det også markedstorg på Geilojordet. Her vil det også bli visning av hallingbunader, underholdning på halling, gratis rømmegrøt og spekemat og aktiviteter for hele familien, med barna i fokus.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS