Sjømat illustrasjon2
Sjømat illustrasjon2

North Atlantic Seafood Forum tilbake til Bergen

North Atlantic Seafood Forum (NASF) flytter hjem til Bergen etter åtte år i Oslo. NASF er verdens største sjømatkonferanse og en ledende toppleder møteplass. NASF tiltrekker seg årlig rundt 550 toppledere fra over 350 selskaper og 30 land innen fiskeri og sjømatnæringen fra hele verden.  Konferanse arrangeres første uken i mars (5. til 7. mars i 2013) hvert år og går over tre dager.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Totalt arrangeres det omlag 10 industriseminarer med 100 talere som dekker produksjon, handel, salg og etterspørsel, bærekraft, politikk og finans, med fokus på business, fremtidige trender og markedsutvikling. NASF inngikk i 2011 et langsiktig samarbeid med FAO som i år inviterte fiskeri- og sjømatledere fra en rekke afrikanske land.

Bergen vil delta aktivt i NASF arrangementet. Ordfører Trude Drevland og næringsbyråd Gunnar Bakke har vært pådrivere til å få NASF hjem til Bergen. Det var under Bergensregionens besøk til sjømatmessen i Brussel at byen inviterte verdens største sjømatkonferanse til sjømatbyen.

Sjømathistorie

– Bergen er stolt av å kunne ønske North Atlantic Seafood Forum hjem til Bergen. Bergen har en lang sjømathistorie som har skapt grunnlaget for at Bergen i dag er hovedsete for flere av verdens største sjømatselskaper og et marint utdannings- og forskningsmiljø i verdensklasse, sier næringsbyråd Gunnar Bakke i Bergen kommune.

Verdensledende sjømatselskaper i Bergen har også vært initiativtagere og er svært positive til å få NASF hjem til sjømatbyen:

– Marine Harvest gleder seg på vegne av Bergen, og vår sjømatsklynge, at NASF vil fra nå av bli holdt i Bergen. Dette er en viktig konferanse for alle aktører innen sjømat, og NASF bidrar til at Bergen ytterligere styrker sin posisjon som sjømatens hovedstad” sier Alf Helge Aarskog, konsernsjef i verdens største sjømatsselskap.

Viktig møteplass

Dette synet deles av Havforskningsinstituttet:

– Vår erfaring er at dette er en viktig møteplass for alle som jobber i sjømatnæringen nasjonalt og internasjonalt. Sjømatnæringen er storforbruker av kunnskap; og innenfor marin forskning og utvikling er Bergen fremst i verden. NASF hører hjemme her”, sier adm. dir. Tore Nepstad.

– Lerøy sin historie startet på Fisketorget og det er med stor stolthet å ønske NASF velkommen til Bergen som kan vise til en internasjonalt rettet sjømatnæring og et tilhørende forskningsmiljø i verdensklasse, uttaler CEO i et av verdens største sjømatselskaper, Henning Beltestad i Lerøy Seafood, uttaler:

Styreformann i Grieg Seafood, Per Grieg jr. er også strålende fornøyd: – Bergen har lange tradisjoner innenfor handel og eksport av sjømat, og vi ønsker NASF velkommen til den marine hovedstaden Bergen”.

Et knutepunkt

Bergen har nylig åpnet et topp moderne Fisketorg med Norges eneste nasjonale kompetansesenter for sjømat. Dette vil kunne gi NASF unike sjømatopplevelser servert i historiske omgivelser.

Direktør i PwC Seafood Senter, Torben Foss, har lenge jobbet tett sammen med NASF og tilrettelegger et viktig NASF industriseminar innen EU Fiskeriforvaltning. Advokat Foss er ikke i tvil om at NASF har opparbeidet seg en sterk posisjon i den globale sjømatnæringen og at dette arrangementet vil forsterke Bergens posisjon som en verdensledende sjømathovedstad. Foss uttaler: – Endringstakten i norsk og internasjonal sjømatnæring er høy og den er økende. Denne konferansen vil kunne gjøre Bergen til et knutepunkt for denne endringsprosessen.

Administrerende direktør i North Atlantic Seafood Forum, Jørgen J. Lund, er henrykt over støtten konferansen har fått både fra Bergen kommune og de store sjømatselskapene i hans hjemby:

– Vi i NASF er stolt over å bli invitert hjem til Bergen og Vestlandet. Det er ikke tvil om at Bergen som sjømathovedstad vil forankre NASF som verdens største og ledende toppledermøteplass og konferanse. Her vil NASF bli med i en unik sjømatklynge som dekker hele verdikjeden og har internasjonalt ledende forskningsinstitusjoner. Samspillet med dette miljøet vil gjøre NASF arenaen mer betydningsfull og større i årene som kommer.

Les mer på Nor-Seafood.no

Pressemelding

"
Powered by Labrador CMS