Merete Bø2
Merete Bø2

Skal kåre Norges beste vinkelner

Norges beste vinkelner skal kåres førstkommende søndag, 5. februar. Både Bollinger Norsk Vinkelnermesterskap og Laroche Young Sommelier har ambisjoner om å samle flere deltakere enn noensinne. Rammen rundt årets finaler er Latter og Oslo Vinfestival på Aker Brygge.

Publisert

Merete Bø er blant landets mest anerkjente vinkelnere. (Arkivfoto)

Ole Martin Alfsen, selv vinkelner og kokk, skal være konferansier under konkurransene og noen vil også kjenne ham igjen fra TV-skjermen, i det siste på TVNorge i serien “4-stjerners middag”.

Han har tidligere jobbet som fagansvarlig mat og drikke/Sommelier på Kulinarisk Akademi i Oslo, og arbeider i dag som vinjournalist i Dagens Næringsliv.

Har Europas beste vinkelnere

Norge er aktiv i konkurranser både på nasjonalt, nordisk, europeisk og globalt nivå.

I moderne tid er sommelieren en av bedriftens mest betrodde medarbeidere, og fungerer som et bindeledd mellom kjøkkensjef, restaurantsjef, gjester og eiere. Sommelieren styrer vinkjelleren, innkjøp og salg av vin, vinmenyen/vinkart, samt opplæring av andre ansatte på vin.

Programmet

Her er programmet for dagen: 12.00: Minimesse med våre hovedsponsorer hele dagen frem til 18.00 14.00: Finalen Laroche Young Sommelier 2012 16.00: Finalen Bollinger Norsk Vinkelnermesterskap 201218.00: Premieutdelling NM Sommelier og Laroche Young Sommelier 2012

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS