VMSkreifiskeLofoten2
VMSkreifiskeLofoten2

Skreisesongen: Nok et rekordår på gang

Skreieventyret er i gang. Når natten blir lenger enn dagen forstår den nordøstatlantiske torsken, skreien, at den skal bevege seg mot norskekysten. Akkurat nå er milliarder av gyteklar skrei på vei fra Barentshavet mot kysten av Nord-Norge. Havforskningsinstituttet melder om usedvanlig store forekomster i år, noe som betyr at torskeelskere vil få høy kvalitet til en lavere pris enn de er vant til.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Jan Nilsen, Impuls

Allerede i desember startet derfor migrasjonen av skrei fra Barentshavet, og nå kan du få den i landets fiskedisker og restauranter.

Stor etterspørsel

– Etterspørselen i våre butikker er stor, og i år regner vi med å selge 20 tonn med fersk skrei i våre åtte butikker. Derfor følger vi rapportene fra Havforskningsinstituttet med stor interesse. Vi er glade for at årets prognoser tilsier et like bra år som i fjor, som var et rekordår, sier Glenn Steiner, kjededirektør i Ultra.

De naturlige sesongvariasjonene har mye å si for både kjøpmenn og forbruker.

– Skreisesongen er som de andre sesongene vi har i butikkene våre, som jordbær på sommeren, lam på høsten og appelsiner til påske. I de gode årene får vi en vinn-vinn-situasjon, der kvaliteten er på høy og prisen er lav, sier Glenn Steiner.

Mer kresne

Tidligere nøyde de fleste nordmenn seg med tradisjonelle torskeskiver, men stiller forbruker stadig høyere krav til enkel tilberedning og høyere kvalitet.

Saken fortsetter under bildet

Christina Sollie, norgesmester i sjømat og fiskeansvarlig hos Ultra på Bryn. (Foto: Ultra)

– Nordmenn er blitt oppmerksomme på skreisesongen, og de stiller også høyere krav til fisken de kjøper. Stadig flere etterspør ”loins” eller ryggfileter uten bein, sier Christina Sollie, norgesmester i sjømat og fiskeansvarlig hos Ultra på Bryn.

Startet tidligere i år

Skreisesongen har tradisjonelt startet i februar og vart til april. I år startet sesongen rekordtidlig, med gode fangster allerede fra midten av januar.

– Vi fikk god tilgang på fisk allerede fra midten av januar, og vi er svært optimistiske i forhold til resten av sesongen. Mange har tradisjon for å vente med årets første skreimiddag til valentines, men det er det ingen grunn til i år, sier Christina Sollie.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS