Findus Sauterte grønnsaker
Findus Sauterte grønnsaker

Bli testfamilie: Hvilke grønnsaker smaker best?

Gastronomisk Institutt skal undersøke hvilke grønnsaker barn synes smaker best, og samtidig se hvilken tilberedning barna foretrekker. – Vi gleder oss til å høre hvilke grønnsaker barn foretrekker, og forventer kanskje å få noen overraskelser her, sier daglig leder ved Gastronomisk Institutt, Leif André Pedersen.

Publisert

Illustrasjonsfoto: Findus

Han opplyser at smaksprosjektet skal gjennomføres i løpet av juni.

– Dette er en del av Gastronomisk Institutts strategiske nasjonale satsing på forskning og utvikling (F&U), som er et området i vekst for oss, sier Pedersen.

Jakter på barnefamilier

Nå begynner jakten på å finne 15 barnefamilier med barn i alderen 5-12 år som skal smake seg gjennom de grønnsakene som er med i testen. I tillegg skal en avdeling på en barnehage med barn i alderen 5-6 år være med i testpanelet som gir sine tilbakemeldinger.

– Vi skal servere grønnsaker som de er naturlig, men kommer også til å tilberede grønnsakene på ulikt vis, og servere dette til testpanelene våre. Så i bunn og grunn tror vi at det er litt vinn-vinn her, vi lager mat her hos oss på Måltidets Hus og de som er med smaker for oss og blir både mette og sunne av maten, smiler Pedersen.

Testpanel

Han oppfordrer folk til å ta kontakt hvis de tror de passer til å bli med i testpanelet. Oppdraget består i å la barna gi sine tilbakemeldinger på hvilke grønnsaker de synes smaker best og hvilken tilberedning de liker best. Det meste av testingen skal foregå etter arbeidstid.

Du kan melde din interesse på denne mailadressen: kjokkensjef@gastronomi.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca her

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS