RicaElgstua2

Slik blir nye Rica på Elgstua

I forbindelse med den tradisjonsrike Elgstua, et landemerke i Elverum og fast stoppested for mange veifarende, bygges det i disse dager et nytt Rica-hotell som forventes å åpne 1. juni 2013.

Publisert

Slik blir nye Elgstua. Det ekstisterende bygget nede til høyre og det nye hotellet bak. Vi skimter også en elg øverst på veggen på tegningen av nye Rica-hotellet.

– Vi gleder oss stort til igjen å være representert i Elverum, sier kommersiell direktør i Rica Hotels, Pål Semb-Johansson.

Det nye Rica-hotellet vil få 112 moderne rom, hvorav én suite og syv juniorsuiter. Det blir moderne møteromsfasiliteter og selskapslokaler, samt en ny restaurant som vil utfylle det allerede eksisterende tilbudet ved Elgstua i dag, er bare noe av det som vil stå klart om ett år fra nå.

Tradisjonsrikt stoppested

Elgstua. Det nye hotellet skal bygges bak i dette bildet. (Foto: Odd Henrik Vanebo)

Elgstua Gjestgiveri ble bygget 1959 og har vært og er et landemerke langs veien til Østerdalen, Kongsvinger og Trysil.

– Vi vil beholde den gamle stilen og konseptet på Elgstua med vår kafé som serverer hjemmelaget tradisjonsmat, sier eier og daglig leder, John Tømte.

Elgstua er Norges mest kjente restaurant med elg som spesialitet, og stedet er i tillegg kjent for andre førsteklasses viltretter. Nybygget blir koblet til dagens hotell, og gjestene vil kunne gå mellom det gamle og det nye. Byggeprosessen er i gang, og forventet åpning er 1. juni 2013.

Moderne møtested

Hotellet vil bli bygd i betong, men kledt med liggende og stående trespiler for å gjenspeile nærheten til natur og skog. Møteromsfasilitetene vil holde en høy standard med det siste av tekniske fasiliteter.

I tillegg til en større sal vil hotellet også tilby fire mindre grupperom. Hotellværelser og lobby vil fremstå innbydende og moderne, og også her vil nærheten til Elverums store skoger gjenspeiles i utsmykning og fargevalg.

Svanemerket til åpningen

Dobbeltrom med elg-illustrasjon på veggen.

Hotellet satser på å kunne åpne som et svanemerket hotell – verdens strengeste miljøsertifisering for hoteller. Beliggenheten blir kun et steinkast fra Terningen Arena som kan ta store idretts- og kulturarrangement.

– Dessuten vil vi benytte oss av nærheten til Norsk Skogmuseum og Glomdalsmuseet med tanke på spennende opplevelser for kurs- og konferansegjester, sier Tømte.

Eierskap

Det er Tømte Holding AS med (51 %) og Terningen Arena (49 %) som står bak det nye hotellet.

Terningen Arena eies av Elverum kommune (51 %) og av Utstillingsplassen AS, Hamar (49 %). Driftsselskapet for det nye hotellet vil bli Elgstua AS, eid av John Tømte (100 %).

Fakta om det nye hotellet

* Hotellet åpner 1. juni 2013

* 112 rom, hvorav 1 suite og 7 juniorsuiter

* Møteromsfasiliteter for inntil 200 personer

* 4 grupperom for 10-12 personer

* Selskapslokaler for ca. 200 personer

* Ny restaurant i tillegg til eksisterende Elgstua

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på Horeca i dag.

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS